Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Muhammed

Muhammed

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Martin Lings


ISBN:

9789958590054

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2360

Broj strana:

488

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

O poslaniku islama Muhammedu (a.s.) objavljeno je na stotine tomova, napisano na milione stranica, ali niko od svih tih spisatelja nije ušao tako neposredno i tako uspješno u dušu Muhammedova vremena i života kao sto je to učinio Ebu Bekr Siradzuddin svojom knjigom - biografijom Muhammed.

Pišući o pojedinim događajima i akterima, Siradzuddin najviše insistira na oživljavanju atmosfere, na neposrednosti u opisu neke geste, odluke, kretnje, ukupnoga pojedinačnog i kolektivnog života.

Tu je autor najsretnije povezao stečeno znanje, građu, ali i nesvakidašnje književno oblikovno umijeće. Tako da skoro vrscima prsta može osjetiti Muhammedovo (a.s.) i uspostaviti neposrednu komunikaciju sa članovima prve zajednice islama i muslimana.

Muhammed Ebu Bekra Siradzuddina svojim će sadržajem oduševiti i one koji su dosada čitali neke druge biografije Poslanika Islama. Ali je nezaobilazna za one koji se žele prvi put susresti sa svijetom islama.

  • Originalni naziv: Muhammed
  • Prevodilac: Amra Sulejmanović - Hajdarević, Indira Ustavdić - Crnčević
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

O poslaniku islama Muhammedu (a.s.) objavljeno je na stotine tomova, napisano na milione stranica, ali niko od svih tih spisatelja nije ušao tako neposredno i tako uspješno u dušu Muhammedova vremena i života kao sto je to učinio Ebu Bekr Siradzuddin svojom knjigom - biografijom Muhammed. Pišući o pojedinim događajima i akterima, Siradzuddin najviše insistira na oživljavanju atmosfere, na neposrednosti u opisu neke geste, odluke, kretnje, ukupnoga pojedinačnog i kolektivnog života. Tu je autor najsretnije povezao stečeno znanje, građu, ali i nesvakidašnje književno oblikovno umijeće. Tako da skoro vrscima prsta može osjetiti Muhammedovo (a.s.) i uspostaviti neposrednu komunikaciju sa članovima prve zajednice islama i muslimana. Muhammed Ebu Bekra Siradzuddina svojim će sadržajem oduševiti i one koji su dosada čitali neke druge biografije Poslanika Islama. Ali je nezaobilazna za one koji se žele prvi put susresti sa svijetom islama.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter