Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mozgalica - Sličice

Mozgalica - Sličice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

D1072

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1072

Broj strana:

55

Težina:

183 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova Mozgalica je osmišljena tako da djeca kroz igru vježbaju memoriju i opažanje kako bi ojačala ove sposobnosti ključne za razvoj.

Na svakoj kartici prikazana je slika u koju djete treba da gleda i pokuša da zapamti sve što je na njoj prikazano. Igra je napravljena u saradnji sa iskusnim učiteljem, odlično je pomagalo za učenje i vrlo zanimljiva!

Kako se igra:

Cilj igre: sakupi što više kartica za deset minuta.

1. Igru započinje najmlađi igrač. Izvuci karticu iz kutije, pa okreni pješčani sat. Pažljivo posmatraj sliku deset sekundi, dok pijesak ne iscuri. Sat se može okrenuti još jednom, da se mlađim igračima da više vremena da pogledaju sliku.
2. Daj karticu narednom igraču i baci kockicu. Potom odgovaraš na pitanje pod odgovarajućim brojem (npr. ako si bacio dvojku, odgovaraš na pitanje pod brojem dva).
3. Drugi igrač čita pitanje, a tvoj odgovor provjerava na prednjoj strani kartice.
4. Ako je odgovor tačan, zadržavaš karticu. Ako je pogrešan, vraćaš karticu u kutiju, a sledeći igrač bira karticu.
5. Pobjednik je onaj igrač koji poslije deset minuta igre ima najviše kartica!
Upamti, odgovori na sva pitanja nalaze se na slici na prednjoj strani kartice i zato pažljivo gledaj!

- Zanimljive su za igru.
- Igre potiču iz etičkih izvora i prave se od materijala koji su reciklirani i mogu se reciklirati.
- Igre su testirane u porodičnim i školskim okruženjima.
- Igre su višeslojne, te ih djeca i odrasli mogu zajedno igrati.

Ove Mozgalice su osmišljene tako da djeca kroz igru vježbaju memoriju i opažanje kako bi ojačala ove sposobnosti ključne za razvoj. Sadrže po 55 kartica, 1 karticu s pravilima, 1 pješčani sat i 1 kockicu. Ovo su kreativne igre koje su lako uče.

Mozgalice su brze i zabavne igre memorije koje ne zahtjevaju nikakve olovke, papir, niti sto! Ove desetominutne igre su veoma zabavne i sadrže fascinantne činjenice o narodima, kulturama i ljudima, važne teme iz matematike ili prelijepo ilustrovane sličice kojima se vježba memorija.

Igrači će morati 10 sekundi da posmatraju karticu prije nego što im se postavi pitanje sa poleđine, koje su izabrali bacanjem kockice. Ako odgovori tačno, igrač zadržava karticu, ako ne, kartica mora biti vraćena u kutiju. Igrač sa najviše kartica poslije 10 minuta je pobjednik.

Ovo su edukativne igre i savršene su za porodice i grupe prijatelja, gdje god da su.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 120x120
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova Mozgalica je osmišljena tako da djeca kroz igru vježbaju memoriju i opažanje kako bi ojačala ove sposobnosti ključne za razvoj. Na svakoj kartici prikazana je slika u koju djete treba da gleda i pokuša da zapamti sve što je na njoj prikazano. Igra je napravljena u saradnji sa iskusnim učiteljem, odlično je pomagalo za učenje i vrlo zanimljiva! Kako se igra: Cilj igre: sakupi što više kartica za deset minuta. 1. Igru započinje najmlađi igrač. Izvuci karticu iz kutije, pa okreni pješčani sat. Pažljivo posmatraj sliku deset sekundi, dok pijesak ne iscuri. Sat se može okrenuti još jednom, da se mlađim igračima da više vremena da pogledaju sliku. 2. Daj karticu narednom igraču i baci kockicu. Potom odgovaraš na pitanje pod odgovarajućim brojem (npr. ako si bacio dvojku, odgovaraš na pitanje pod brojem dva). 3. Drugi igrač čita pitanje, a tvoj odgovor provjerava na prednjoj strani kartice. 4. Ako je odgovor tačan, zadržavaš karticu. Ako je pogrešan, vraćaš karticu u kutiju, a sledeći igrač bira karticu. 5. Pobjednik je onaj igrač koji poslije deset minuta igre ima najviše kartica! Upamti, odgovori na sva pitanja nalaze se na slici na prednjoj strani kartice i zato pažljivo gledaj! - Zanimljive su za igru. - Igre potiču iz etičkih izvora i prave se od materijala koji su reciklirani i mogu se reciklirati. - Igre su testirane u porodičnim i školskim okruženjima. - Igre su višeslojne, te ih djeca i odrasli mogu zajedno igrati. Ove Mozgalice su osmišljene tako da djeca kroz igru vježbaju memoriju i opažanje kako bi ojačala ove sposobnosti ključne za razvoj. Sadrže po 55 kartica, 1 karticu s pravilima, 1 pješčani sat i 1 kockicu. Ovo su kreativne igre koje su lako uče. Mozgalice su brze i zabavne igre memorije koje ne zahtjevaju nikakve olovke, papir, niti sto! Ove desetominutne igre su veoma zabavne i sadrže fascinantne činjenice o narodima, kulturama i ljudima, važne teme iz matematike ili prelijepo ilustrovane sličice kojima se vježba memorija. Igrači će morati 10 sekundi da posmatraju karticu prije nego što im se postavi pitanje sa poleđine, koje su izabrali bacanjem kockice. Ako odgovori tačno, igrač zadržava karticu, ako ne, kartica mora biti vraćena u kutiju. Igrač sa najviše kartica poslije 10 minuta je pobjednik. Ovo su edukativne igre i savršene su za porodice i grupe prijatelja, gdje god da su.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter