Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Motivacija

Motivacija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Išta Leman


ISBN:

9788652107223

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4722

Broj strana:

144

Težina:

279 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama.

Lako i zanimljivo učenje!

Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike!

Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Uspješno školovanje podrazumijeva sposobnost i volju. Međutim, vrlo često učenikovoj spremnosti da uloži neophodan, ili dodatni napor, nedostaje motivacija. I istraživanja i život pokazuju da motivisani učenici postižu prosječno bolje rezultate nego oni kojima motivacija nedostaje. Najvažnija je prava mjera. I nedovoljno i pretjerano ulaganje napora - nedjelotvorno je. Radoznalost i uživanje u radu - moćni su unutarnji pokretači. Učenje može da bude izuzetan doživljaj, pogotovo u takozvanoj fazi euforične udubljenosti. Ali gdje u djetetu izvire taj unutarnji podsticaj da nešto sazna, čak i kad to zahtijeva veći napor? Kako pokrenuti ovaj motor? Šta je motivacija? Kakva je uloga stresa i emocija? Zahtijeva li učenje neke posebne uslove? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom motivacija – pronaći ćete u ovoj knjizi.

- Šta je motivacija?
- Šta koči motivaciju?
- Šta je važno za jaku motivaciju?
- Šta roditelji mogu da učine?
- Vježbe za jačanje motivacije

TEST: koliko je vaše dijete motivisano?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta umanjuje, a šta pokreće motivaciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć djetetu.

  • Originalni naziv: MOTIVATION
  • Prevodilac: Slobodan Damnjanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama. Lako i zanimljivo učenje! Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike! Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci! Uspješno školovanje podrazumijeva sposobnost i volju. Međutim, vrlo često učenikovoj spremnosti da uloži neophodan, ili dodatni napor, nedostaje motivacija. I istraživanja i život pokazuju da motivisani učenici postižu prosječno bolje rezultate nego oni kojima motivacija nedostaje. Najvažnija je prava mjera. I nedovoljno i pretjerano ulaganje napora - nedjelotvorno je. Radoznalost i uživanje u radu - moćni su unutarnji pokretači. Učenje može da bude izuzetan doživljaj, pogotovo u takozvanoj fazi euforične udubljenosti. Ali gdje u djetetu izvire taj unutarnji podsticaj da nešto sazna, čak i kad to zahtijeva veći napor? Kako pokrenuti ovaj motor? Šta je motivacija? Kakva je uloga stresa i emocija? Zahtijeva li učenje neke posebne uslove? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom motivacija – pronaći ćete u ovoj knjizi. - Šta je motivacija? - Šta koči motivaciju? - Šta je važno za jaku motivaciju? - Šta roditelji mogu da učine? - Vježbe za jačanje motivacije TEST: koliko je vaše dijete motivisano? Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta umanjuje, a šta pokreće motivaciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć djetetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter