Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

More makova

More makova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Amitav Goš


ISBN:

978-86-521-1043-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4721

Broj strana:

517

Težina:

626 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U središtu ovde živopisne sage je Ibis, nekadašnji brod za prevoz roblja, koji se otisnuo na burno putovanje preko Indijskog okeana, a koga čekaju borbe u okrutnim Opijumskim ratovima iz devetnaestog vijeka. Posada mu je vrlo šarolika, sastavljena od mornara, slijepih putnika, prinudnih radnika i osuđenika.

U doba kad u kolonijalnom svijetu dolazi do krupnih promjena, sudbina će spojiti sasvim različite Indijce i Zapadnjake. Kako su im sve porodične veze presječene, oni će postati džahadž-bai, braća po brodu. Nastaje jedna nova dinastija koja će spojiti kontinente, rase i pokoljenja.

More makova vodiće vas od bujnih polja maka uz obalu Ganga preko uzburkanog mora i kroz zakrčene uličice Kantona. Ali nevjerovatnu živost romanu daje ponajviše široki spektar likova, čija raznovrsnost vjerno odražava burnu kolonijalnu prošlost Istoka. Ovo je vrhunsko remek-djelo iz pera jednog od najboljih romanopisaca današnjice.

  • Originalni naziv: Sea of Poppies
  • Prevodilac: Dijana Radinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U središtu ovde živopisne sage je Ibis, nekadašnji brod za prevoz roblja, koji se otisnuo na burno putovanje preko Indijskog okeana, a koga čekaju borbe u okrutnim Opijumskim ratovima iz devetnaestog vijeka. Posada mu je vrlo šarolika, sastavljena od mornara, slijepih putnika, prinudnih radnika i osuđenika. U doba kad u kolonijalnom svijetu dolazi do krupnih promjena, sudbina će spojiti sasvim različite Indijce i Zapadnjake. Kako su im sve porodične veze presječene, oni će postati džahadž-bai, braća po brodu. Nastaje jedna nova dinastija koja će spojiti kontinente, rase i pokoljenja. More makova vodiće vas od bujnih polja maka uz obalu Ganga preko uzburkanog mora i kroz zakrčene uličice Kantona. Ali nevjerovatnu živost romanu daje ponajviše široki spektar likova, čija raznovrsnost vjerno odražava burnu kolonijalnu prošlost Istoka. Ovo je vrhunsko remek-djelo iz pera jednog od najboljih romanopisaca današnjice.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter