Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Pjesma srca moga + CD - stotinu najljepših pjesama Zaima Imamovića

Pjesma srca moga + CD - stotinu najljepših pjesama Zaima Imamovića

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-630-40-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B0044

Broj strana:

216

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Pjesma srca moga monografsko je djelo u kojem su na jednom mjestu skupljeni autorski rad i uhvaćeni trenuci života Zaima Imamovića. Svakoj od stotinu pjesama Zaim Imamović je dao melodiju. Nekima i tekst. Ostale su, najčešće, potpisivali: Safet Kafedžić, Jozo Penava, Rade i Zora Dubljević...

Pored notnih zapisa, knjiga sadrži dokumentarističku građu: fotografije, naslovne strane ploča, notne zapise u rukopisu, nagrade, priznanja, pisma, novinske tekstove, intervjue, priče o Zaimu Imamoviću.

Uz knjigu je priložen i audio CD sa 16 pjesama. Diskografski gledano, ovo je prvi pokušaj da se na jednom nosaču zvuka posebno predstavi autorski rad Zaima Imamovića. Slava legendarnog pjevača i vrsnog interpretatora sevdalinke potisnula je u stranu onog drugog, autorskog Zaima i razlog je zašto njegov autorski opus nikada nije shvaćen ozbiljno i posebno predstavljen.
Ova knjiga je pokušaj da se prati Zaimov život i djelo. I kao osobna impresija priređivača, Farah Tahirbegović i Damira Imamovića, i kao uvjerenje da svaka generacija ima pravo da pokuša nanovo čitati ovaj rukopis, i kao želja da ovo postane Never Ending Story.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Pjesma srca moga monografsko je djelo u kojem su na jednom mjestu skupljeni autorski rad i uhvaćeni trenuci života Zaima Imamovića. Svakoj od stotinu pjesama Zaim Imamović je dao melodiju. Nekima i tekst. Ostale su, najčešće, potpisivali: Safet Kafedžić, Jozo Penava, Rade i Zora Dubljević... Pored notnih zapisa, knjiga sadrži dokumentarističku građu: fotografije, naslovne strane ploča, notne zapise u rukopisu, nagrade, priznanja, pisma, novinske tekstove, intervjue, priče o Zaimu Imamoviću. Uz knjigu je priložen i audio CD sa 16 pjesama. Diskografski gledano, ovo je prvi pokušaj da se na jednom nosaču zvuka posebno predstavi autorski rad Zaima Imamovića. Slava legendarnog pjevača i vrsnog interpretatora sevdalinke potisnula je u stranu onog drugog, autorskog Zaima i razlog je zašto njegov autorski opus nikada nije shvaćen ozbiljno i posebno predstavljen. Ova knjiga je pokušaj da se prati Zaimov život i djelo. I kao osobna impresija priređivača, Farah Tahirbegović i Damira Imamovića, i kao uvjerenje da svaka generacija ima pravo da pokuša nanovo čitati ovaj rukopis, i kao želja da ovo postane Never Ending Story.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter