Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Brando, razgovori

Brando, razgovori

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7473-376-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3563

Broj strana:

212

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bljesnuo je i zauvijek stao uz filmske velikane u iznošenoj majici kratkih rukava, u filmu Tramvaj zvani želja Elije Kazana. Ta uloga je označila početak jedne karijere podjednako burne koliko su to bili i životi junaka koje je igrao...
Nazivali su ga briljantnim, sirovim, pažljivim, arogantnim, nježnim, sebičnim. Često su govorili da je razmažena, temperamentna i tvrdoglava holivudska zvijezda. Mnogi ga smatraju najvećim glumcem na svijetu, čovjekom koji je promijenio način filmskog izražavanja, najuticajnijim i najčešće imitiranim. Za života je prerastao u mit i postao istorijska figura - umjetnik koga će se nesumnjivo sjećati i generacije sljedećeg vijeka. Režiser, Elija Kazan, nazvao ga je jedinim genijem koga je upoznao na polju glume. Kao vrlo zatvoren čovjek, Marlon Brando je budio emocije i izazivao burne reakcije i kao glumac i kao politički aktivista. Tokom čitave karijere Brando je uvijek radije govorio o pitanjima od socijalnog značaja, nego o glumi i filmovima, anagažujući se na pitanjima koja su daleko od izmaštanog svijeta filma. Zato i knjiga Lorensa Grobela, autora čuvenih Razgovora s Kapotom, Hjustonovi i Al Paćino, odaje priznanje geniju glume ali i zaviruje i otkriva malo poznate Brandove osobine. To je priča o Marlonu Brandu aktivnom učesniku u marševima, o pravom i filmskom buntovniku o osjetljivom čovjeku, njegovim ljubavima i tragedijama, o životu koji je bio više od filma.

  • Originalni naziv: Conversation with Brando...
  • Prevodilac: Tanja Brkljač
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bljesnuo je i zauvijek stao uz filmske velikane u iznošenoj majici kratkih rukava, u filmu Tramvaj zvani želja Elije Kazana. Ta uloga je označila početak jedne karijere podjednako burne koliko su to bili i životi junaka koje je igrao... Nazivali su ga briljantnim, sirovim, pažljivim, arogantnim, nježnim, sebičnim. Često su govorili da je razmažena, temperamentna i tvrdoglava holivudska zvijezda. Mnogi ga smatraju najvećim glumcem na svijetu, čovjekom koji je promijenio način filmskog izražavanja, najuticajnijim i najčešće imitiranim. Za života je prerastao u mit i postao istorijska figura - umjetnik koga će se nesumnjivo sjećati i generacije sljedećeg vijeka. Režiser, Elija Kazan, nazvao ga je jedinim genijem koga je upoznao na polju glume. Kao vrlo zatvoren čovjek, Marlon Brando je budio emocije i izazivao burne reakcije i kao glumac i kao politički aktivista. Tokom čitave karijere Brando je uvijek radije govorio o pitanjima od socijalnog značaja, nego o glumi i filmovima, anagažujući se na pitanjima koja su daleko od izmaštanog svijeta filma. Zato i knjiga Lorensa Grobela, autora čuvenih Razgovora s Kapotom, Hjustonovi i Al Paćino, odaje priznanje geniju glume ali i zaviruje i otkriva malo poznate Brandove osobine. To je priča o Marlonu Brandu aktivnom učesniku u marševima, o pravom i filmskom buntovniku o osjetljivom čovjeku, njegovim ljubavima i tragedijama, o životu koji je bio više od filma.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter