Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Sarajevo u istoriji

Sarajevo u istoriji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mehmed Bublin


ISBN:

9958-630-71-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0070

Broj strana:

231

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

59,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Prvim iskazima kojima počinje ovo djelo, autor prihvata da je grad najbolji organ pamćenja, kojeg je čovjek do sada stvorio. A kulturno pamćenje je proces kojim duštvo osigurava rekonstrukciju identiteta budućim generacijama.
Sarajevo je postalo gradom još u doba ranog evropskog renesansa, koji je, do danas bio i ostao kao najznačajnija cjelina Bosne i Herecegovine. U svom dugom opstanku, grad je imao izrazite periode uspona, stagnacije, ili nazadovanja.
Stav autora o budućnosti grada Sarajeva proizilati iz njegova cjelovita razvoja i kontinuiteta opstanka. Jer, ako se ne osvrćemo na prošlost i njene vrijednosti, misao o budućnosti postaje upitna. Autorov motto postaje: zbirom prošlog i budućeg, nastaje sadašnjost.
Dokumentaran način izlaganja čini ovo djelo uvjerljivim do te mjere da u njemu prepoznajemo vlastiti identitet, što nam daje pravo sjećanje na budućnost.
Biografski prikaz dugovječnog grada Sarajeva, na uzročno-posljedični način, zapravo je objektivna istina o njemu i njegovim usponima i padovima, mijenama u kojima je postao i opstao. Prikaz našeg grada čiji su segmenti sudbinski opredjelili njegove stanovnike, čini ga urbanim - dokumentarnim romanom.
prof. dr. Nedžad Kurto

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x300
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvim iskazima kojima počinje ovo djelo, autor prihvata da je grad najbolji organ pamćenja, kojeg je čovjek do sada stvorio. A kulturno pamćenje je proces kojim duštvo osigurava rekonstrukciju identiteta budućim generacijama. Sarajevo je postalo gradom još u doba ranog evropskog renesansa, koji je, do danas bio i ostao kao najznačajnija cjelina Bosne i Herecegovine. U svom dugom opstanku, grad je imao izrazite periode uspona, stagnacije, ili nazadovanja. Stav autora o budućnosti grada Sarajeva proizilati iz njegova cjelovita razvoja i kontinuiteta opstanka. Jer, ako se ne osvrćemo na prošlost i njene vrijednosti, misao o budućnosti postaje upitna. Autorov motto postaje: zbirom prošlog i budućeg, nastaje sadašnjost. Dokumentaran način izlaganja čini ovo djelo uvjerljivim do te mjere da u njemu prepoznajemo vlastiti identitet, što nam daje pravo sjećanje na budućnost. Biografski prikaz dugovječnog grada Sarajeva, na uzročno-posljedični način, zapravo je objektivna istina o njemu i njegovim usponima i padovima, mijenama u kojima je postao i opstao. Prikaz našeg grada čiji su segmenti sudbinski opredjelili njegove stanovnike, čini ga urbanim - dokumentarnim romanom. prof. dr. Nedžad Kurto

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter