Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sarajevo - moj grad, mjesto susreta

Sarajevo - moj grad, mjesto susreta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

150,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Luksuzna dvojezična foto-monografija Sarajevo - moj grad, mjesto susreta rađena je u organizaciji Udruženja URBAN iz Sarajeva od 2007. do 2010. godine. Autor monografije je Jasminko Halilović, a osim njega na tekstu je radio i historičar Nihad Kreševljaković. Fotografije potpisuju Haris Čalkić, Zijah Gafić, Milomir Kovačević Strašni i Anida Krečo.

Ova moderna knjiga predstavlja Sarajevo onako kakvo ono danas zaista i jeste, i to na način do koji ga dosad napravljene knjige ne prikazuju. Prvi dio knjige donosi historijski presjek, od naseljavanja ovih prostora do kraja dvadesetog stoljeća. Drugi, glavni dio knjige, vodio čitaoca u šetnju gradom nizvodno, od Kozije ćuprije do Rimskog mosta. Iako je ovo najlogičniji način da se ispriča priča o Sarajevu, od Istoka prema Zapadu, onako kako je grad nastajao i kako ga svi posjetioci obilaze, nijedna knjiga dosad ne predstavlja grad niz rijeku. Ova priča protkana je izvrsnim fotografijama priznatih autora, koji otkrivaju dosad neviđene kadrove, i prikazuju neko drugo lice Sarajeva.

Dosjetljivi kratki komentari pored svake fotografije, otkrivaju čitaocu razne detalje o važnim događajima, građevinama ili jednostavno načinu života u Sarajevu. Treći dio knjige predstavlja šesnaest mladih građana Sarajeva, koji zajedno sa Halilovićem govore o svom doživaljaju grada. Na simboličan način, ovaj dio knjige kao svojevrstan pogled u budućnost, predstavlja protutežu prvom dijelu knjige koji se bavi historijom.

Desetak saradnika iz raznih oblasti radilo je sa autorima kako bi njihov rad bio uobličen u reprezentativan finalni proizvod. Dizajn potpisuju Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović, lekturu Samija i Senahid Halilović, a prijevod James Dannenberg, Matea Kordić i Amira Sadiković. Rad autora i saradnika na kraju je odštampan po najvišim standardima uz korištenje najfinijih materijala. Na taj je način dobijena moderna i luksuzna foto-monografija koja može obogatiti važne biblioteke ili biti reprezentativan poklon.

  • Originalni naziv: Sarajevo - My City, a...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 245x306
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Luksuzna dvojezična foto-monografija Sarajevo - moj grad, mjesto susreta rađena je u organizaciji Udruženja URBAN iz Sarajeva od 2007. do 2010. godine. Autor monografije je Jasminko Halilović, a osim njega na tekstu je radio i historičar Nihad Kreševljaković. Fotografije potpisuju Haris Čalkić, Zijah Gafić, Milomir Kovačević Strašni i Anida Krečo. Ova moderna knjiga predstavlja Sarajevo onako kakvo ono danas zaista i jeste, i to na način do koji ga dosad napravljene knjige ne prikazuju. Prvi dio knjige donosi historijski presjek, od naseljavanja ovih prostora do kraja dvadesetog stoljeća. Drugi, glavni dio knjige, vodio čitaoca u šetnju gradom nizvodno, od Kozije ćuprije do Rimskog mosta. Iako je ovo najlogičniji način da se ispriča priča o Sarajevu, od Istoka prema Zapadu, onako kako je grad nastajao i kako ga svi posjetioci obilaze, nijedna knjiga dosad ne predstavlja grad niz rijeku. Ova priča protkana je izvrsnim fotografijama priznatih autora, koji otkrivaju dosad neviđene kadrove, i prikazuju neko drugo lice Sarajeva. Dosjetljivi kratki komentari pored svake fotografije, otkrivaju čitaocu razne detalje o važnim događajima, građevinama ili jednostavno načinu života u Sarajevu. Treći dio knjige predstavlja šesnaest mladih građana Sarajeva, koji zajedno sa Halilovićem govore o svom doživaljaju grada. Na simboličan način, ovaj dio knjige kao svojevrstan pogled u budućnost, predstavlja protutežu prvom dijelu knjige koji se bavi historijom. Desetak saradnika iz raznih oblasti radilo je sa autorima kako bi njihov rad bio uobličen u reprezentativan finalni proizvod. Dizajn potpisuju Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović, lekturu Samija i Senahid Halilović, a prijevod James Dannenberg, Matea Kordić i Amira Sadiković. Rad autora i saradnika na kraju je odštampan po najvišim standardima uz korištenje najfinijih materijala. Na taj je način dobijena moderna i luksuzna foto-monografija koja može obogatiti važne biblioteke ili biti reprezentativan poklon.

Dodatne informacije

Izdavač Udruženje URBAN
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter