Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Molitva moje majke

Molitva moje majke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nafisa Hadži


ISBN:

978-86-7470-174-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K7932

Broj strana:

280

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Svojevoljna i inteligentna Saira Kader, mlada Amerikanka indopakistanskog porijekla, još od detinjstva krši granice između porodične tradicije i želje za nezavisnošću.

Vođena slobodnim duhom i buntovnom prirodom, Saira odbacuje stege tradicionalnih ideja o porodici, dužnostima, obavezama i sudbini, odlučivši da postane novinarka i da osvoji čitav svijet.

Pet godina kasnije, doživljava ličnu tragediju koja iz korijena mijenja njen život. Žena koja je dotad putovala širom svijeta kako bi razotkrila detalje iz tuđih života, sada mora da se uhvati u koštac sa vlastitim istinama. Na putu samospoznaje, pribježište pronalazi u životnim pričama svojih roditelja i predaka. Dok korak po korak razotkriva nadu, bol, radost i strast koji su oblikovali njihove živote, Saira se suočava sa istinom koju ranije nije željela da prizna - da izbori koje pravimo nisu uvijek u našim rukama i da vjera nije samo stvar intelektualnog opredjeljenja.

Dirljiv i poetičan roman o značenju porodice, tradicije i spona koje nas vežu. Molitva moje majke predstavlja priču o majkama i kćerima, priču o mladoj ženi koja se našla na životnom raskršću i koja će - vođena svojim porodičnim naslijeđem, vjerom, porijeklom, kulturom i vlastitom odlučnošću - krenuti putem duboke samospoznaje.

Haled Hoseini, autor romana Lovac na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca

  • Originalni naziv: The Writing on my Forehead...
  • Prevodilac: Ljiljana Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Svojevoljna i inteligentna Saira Kader, mlada Amerikanka indopakistanskog porijekla, još od detinjstva krši granice između porodične tradicije i želje za nezavisnošću. Vođena slobodnim duhom i buntovnom prirodom, Saira odbacuje stege tradicionalnih ideja o porodici, dužnostima, obavezama i sudbini, odlučivši da postane novinarka i da osvoji čitav svijet. Pet godina kasnije, doživljava ličnu tragediju koja iz korijena mijenja njen život. Žena koja je dotad putovala širom svijeta kako bi razotkrila detalje iz tuđih života, sada mora da se uhvati u koštac sa vlastitim istinama. Na putu samospoznaje, pribježište pronalazi u životnim pričama svojih roditelja i predaka. Dok korak po korak razotkriva nadu, bol, radost i strast koji su oblikovali njihove živote, Saira se suočava sa istinom koju ranije nije željela da prizna - da izbori koje pravimo nisu uvijek u našim rukama i da vjera nije samo stvar intelektualnog opredjeljenja. Dirljiv i poetičan roman o značenju porodice, tradicije i spona koje nas vežu. Molitva moje majke predstavlja priču o majkama i kćerima, priču o mladoj ženi koja se našla na životnom raskršću i koja će - vođena svojim porodičnim naslijeđem, vjerom, porijeklom, kulturom i vlastitom odlučnošću - krenuti putem duboke samospoznaje. Haled Hoseini, autor romana Lovac na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter