Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Moje dobro jutro!

Moje dobro jutro!

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-8008-38-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1223

Broj strana:

32

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,80 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Vrijeme je za ustajanje i spremanje za vrtić!
Ispričat ću ti što radim svakoga jutra,
što radila sam jučer i što radit ću sutra.

Kad naspavam se dobro,
iz kreveta iskačem lako,
ali mama i tata spori su baš jako.

Ovim stihovima započinje zabavna i humoristična rimovana priča Moje dobro jutro! o energičnoj djevojčici koja je vrlo odlučna u tome da se sama spremi za novi dan u vrtiću. Ona sve može sama i jako se trudi. Gotovo sve…
Tako nam djevojčica redom nabraja kako sasvim sama pere ruke i zubiće, odijeva se, pije mlijeko, pakira ruksak, kopča kaput, veže cipele. Objašnjava nam zašto je za nju baš svako jutro, jako dobro jutro.

Sve su to prilično dosadne i svakodnevne stvari, ali ona ih nekako sve pretvara u pravu malu avanturu. Djevojčica nije svjesna da ponekad iza sebe ostavlja pravi mali kaos.

Istovremeno njezini roditelji trude se pratiti ju kroz njene jutarnje rituale i otpremiti ju u vrtić uz minimalni kaos. Roditelji su uvijek tu u blizini, pružaju joj nježnu podršku i spremni su pomoći ako treba, ali ipak je puštaju da sama pokuša i proba kao velika curica. Iako se čini da je pomalo svojeglava, djevojčica pokazuje ljubav i poštovanje prema svojim roditeljima.

Rimovana priča ispričana je iz perspektive djevojčice, ali ilustracije prikazuju kako je zapravo i uistinu bilo.

Slikovnica o odrastanju, osamostaljivanju i polasku u vrtić
Ova priča idealna za djecu koja kreću u vrtić ili prvi razred. Smiješni i zabavni stihovi i ilustracije opuštaju dijete koje se boji vrtića i ohrabruju ga u periodu prije odlaska u vrtić. Najvažniji moment slikovnice je onaj u kojem djevojčica dignute glave, ponosno i hrabro ušeta u vrtić te sama sebi govori da će sve biti u redu, da će se roditelji po nju vratiti i da će joj u vrtiću biti lijepo i zabavno u igri s vršnjacima. Ova poanta može poslužiti roditeljima za razgovor s djetetom. Polazak u vrtić prvo je djetetovo veće suočavanje s životnim izazovima i djevojčica iz priče može pružiti dodatno ohrabrenje.

Slikovnica je idealna i za djecu od koje roditelji očekuju ili žele više odgovornosti i samostalnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka. Entuzijazam i pozitiva koju iskazuje djevojčica, junakinja ove priče, motivirat će onu djecu koja nemaju volje samostalno obavljati neke rutinske stvari. Nakon čitanja, s djecom se može razgovarati koje stvari oni već mogu napraviti sami, a koje tek trebaju naučiti ili savladati.

Slikovnica može poslužiti i kao važna poruka djeci i odraslima da je jutarnja rutina važna, odnosno važno je s kakvim osjećajima i energijom započinjemo dan i na koji način radimo i one najmanje svakodnevne rutinske stvari prije izlaska iz kuće.

  • Edicija: Za dob 3-7 godina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x270
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vrijeme je za ustajanje i spremanje za vrtić! Ispričat ću ti što radim svakoga jutra, što radila sam jučer i što radit ću sutra. Kad naspavam se dobro, iz kreveta iskačem lako, ali mama i tata spori su baš jako. Ovim stihovima započinje zabavna i humoristična rimovana priča Moje dobro jutro! o energičnoj djevojčici koja je vrlo odlučna u tome da se sama spremi za novi dan u vrtiću. Ona sve može sama i jako se trudi. Gotovo sve… Tako nam djevojčica redom nabraja kako sasvim sama pere ruke i zubiće, odijeva se, pije mlijeko, pakira ruksak, kopča kaput, veže cipele. Objašnjava nam zašto je za nju baš svako jutro, jako dobro jutro. Sve su to prilično dosadne i svakodnevne stvari, ali ona ih nekako sve pretvara u pravu malu avanturu. Djevojčica nije svjesna da ponekad iza sebe ostavlja pravi mali kaos. Istovremeno njezini roditelji trude se pratiti ju kroz njene jutarnje rituale i otpremiti ju u vrtić uz minimalni kaos. Roditelji su uvijek tu u blizini, pružaju joj nježnu podršku i spremni su pomoći ako treba, ali ipak je puštaju da sama pokuša i proba kao velika curica. Iako se čini da je pomalo svojeglava, djevojčica pokazuje ljubav i poštovanje prema svojim roditeljima. Rimovana priča ispričana je iz perspektive djevojčice, ali ilustracije prikazuju kako je zapravo i uistinu bilo. Slikovnica o odrastanju, osamostaljivanju i polasku u vrtić Ova priča idealna za djecu koja kreću u vrtić ili prvi razred. Smiješni i zabavni stihovi i ilustracije opuštaju dijete koje se boji vrtića i ohrabruju ga u periodu prije odlaska u vrtić. Najvažniji moment slikovnice je onaj u kojem djevojčica dignute glave, ponosno i hrabro ušeta u vrtić te sama sebi govori da će sve biti u redu, da će se roditelji po nju vratiti i da će joj u vrtiću biti lijepo i zabavno u igri s vršnjacima. Ova poanta može poslužiti roditeljima za razgovor s djetetom. Polazak u vrtić prvo je djetetovo veće suočavanje s životnim izazovima i djevojčica iz priče može pružiti dodatno ohrabrenje. Slikovnica je idealna i za djecu od koje roditelji očekuju ili žele više odgovornosti i samostalnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka. Entuzijazam i pozitiva koju iskazuje djevojčica, junakinja ove priče, motivirat će onu djecu koja nemaju volje samostalno obavljati neke rutinske stvari. Nakon čitanja, s djecom se može razgovarati koje stvari oni već mogu napraviti sami, a koje tek trebaju naučiti ili savladati. Slikovnica može poslužiti i kao važna poruka djeci i odraslima da je jutarnja rutina važna, odnosno važno je s kakvim osjećajima i energijom započinjemo dan i na koji način radimo i one najmanje svakodnevne rutinske stvari prije izlaska iz kuće.

Dodatne informacije

Izdavač Evenio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter