Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Moja neprijateljica Ana

Moja neprijateljica Ana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-61656-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2741

Broj strana:

212

Težina:

338 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Četrnaestogodišnja Ela sanja o tome da postane top-model pa kad joj na bazenu toga ljeta priđe Ivona iz modne agencije, Eli se učini da će joj se ostvariti san. No prije toga mora smršavjeti nekoliko kilograma, desetak zapravo, pa počne sebe izgladnjivati tijekom ljetnih praznika kako bi najesen zakoračila na modne piste. Bez nadzora roditelja koji žive odvojeno (otac je zaokupljen svojom političkom karijerom, a mama pokušava pronaći novi smisao u životu i obnoviti svoju zapostavljenu karijeru) Ela oboli od anoreksije i bulimije te naposljetku završi u bolnici. Ondje se otkriva njezino pravo stanje, a roditelji napokon postanu svjesni opasnosti koju opterećeni svojim problemima, nisu primijetili.
No uz pomoć odanih prijatelja i ljubavi roditelja Ela će prebroditi sve i pomoći drugima.
Dirljiva i potresna priča o poremećajima u prehrani i patnjama koje ti poremećaji prouzročuju te o opasnostima predodžbi idealne ljepote koju nameću mediji.
Jasminka Tihi-Stepanić temeljito je istražila temu i obradila je tak oda bude bliska onima kojima se obraća - tinejdžerima koji žive u svijetu u kojemu odrasli za njih imaju sve manje vremena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Četrnaestogodišnja Ela sanja o tome da postane top-model pa kad joj na bazenu toga ljeta priđe Ivona iz modne agencije, Eli se učini da će joj se ostvariti san. No prije toga mora smršavjeti nekoliko kilograma, desetak zapravo, pa počne sebe izgladnjivati tijekom ljetnih praznika kako bi najesen zakoračila na modne piste. Bez nadzora roditelja koji žive odvojeno (otac je zaokupljen svojom političkom karijerom, a mama pokušava pronaći novi smisao u životu i obnoviti svoju zapostavljenu karijeru) Ela oboli od anoreksije i bulimije te naposljetku završi u bolnici. Ondje se otkriva njezino pravo stanje, a roditelji napokon postanu svjesni opasnosti koju opterećeni svojim problemima, nisu primijetili. No uz pomoć odanih prijatelja i ljubavi roditelja Ela će prebroditi sve i pomoći drugima. Dirljiva i potresna priča o poremećajima u prehrani i patnjama koje ti poremećaji prouzročuju te o opasnostima predodžbi idealne ljepote koju nameću mediji. Jasminka Tihi-Stepanić temeljito je istražila temu i obradila je tak oda bude bliska onima kojima se obraća - tinejdžerima koji žive u svijetu u kojemu odrasli za njih imaju sve manje vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter