Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Moja genijalna prijateljica - Genijalna prijateljica - prvi dio

Moja genijalna prijateljica - Genijalna prijateljica - prvi dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7470-704-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

M6895

Broj strana:

277

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Remek - djelo jedne od najznačajnijih savremenih italijanskih autorki, Moja genijalna prijateljica je raskošna i snažna priča o prijateljstvu Elene i Lili. Elena Ferante, jedinstvenom i moćnom naracijom, nudi precizan portret ove dvije žene, ali, takođe, i široku panoramu čitave naracije kao i dirljivu refleksiju o prirodi pravog prijateljstva.

Priča počinje pedesetih godina prošlog vijeka u siromašnom naselju na periferiji Napulja. Odrastajući u ovoj sirovoj graničnoj urbanosti, dvije će djevojke naučiti na oslonac potraže jedna u drugoj. Kako budu rasle dok ih njihovi životni putovi budu naizmjenično spajali i razdvajali, Elena i Lila ostaće najbolje prijateljice čije će se sudbine ogledati i prelamati jedna u drugoj.

Ove djevojke takođe funkcionišu i kao utjelovljenja svih onih dramatičnih događaja i promjena koje zahvataju cijelo italijansko društvo i naciju pedesetih i šezdesetih godina. Pričajući o životima ove dvije žene, Elena Ferante nam govori o jednom vibrantnom predgrađu, o jednom gradu, o jednoj zemlji i jednom svijetu koji se brzo mijenja, te istovremeno transformiše u odnos dvije nezaboravne junakinje: Elene i Lile.

  • Originalni naziv: Lamica geniale
  • Prevodilac: Mirjana Ognjanović
  • Edicija: Napuljska priča
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Remek - djelo jedne od najznačajnijih savremenih italijanskih autorki, Moja genijalna prijateljica je raskošna i snažna priča o prijateljstvu Elene i Lili. Elena Ferante, jedinstvenom i moćnom naracijom, nudi precizan portret ove dvije žene, ali, takođe, i široku panoramu čitave naracije kao i dirljivu refleksiju o prirodi pravog prijateljstva. Priča počinje pedesetih godina prošlog vijeka u siromašnom naselju na periferiji Napulja. Odrastajući u ovoj sirovoj graničnoj urbanosti, dvije će djevojke naučiti na oslonac potraže jedna u drugoj. Kako budu rasle dok ih njihovi životni putovi budu naizmjenično spajali i razdvajali, Elena i Lila ostaće najbolje prijateljice čije će se sudbine ogledati i prelamati jedna u drugoj. Ove djevojke takođe funkcionišu i kao utjelovljenja svih onih dramatičnih događaja i promjena koje zahvataju cijelo italijansko društvo i naciju pedesetih i šezdesetih godina. Pričajući o životima ove dvije žene, Elena Ferante nam govori o jednom vibrantnom predgrađu, o jednom gradu, o jednoj zemlji i jednom svijetu koji se brzo mijenja, te istovremeno transformiše u odnos dvije nezaboravne junakinje: Elene i Lile.

    Dodatne informacije

    Izdavač Nova knjiga
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter