Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Moj tjedan s Marilyn - Istinita priča o avanturi mladog Britanca i filmske zvijezde za vrijeme snimanja filma “Princ i plesačica"

Moj tjedan s Marilyn - Istinita priča o avanturi mladog Britanca i filmske zvijezde za vrijeme snimanja filma “Princ i plesačica"

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Colin Clark


ISBN:

978-953-304-420-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7465

Broj strana:

140

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Moj tjedan s Marilyn dnevnik je Colina Clarka, trećeg pomoćnika redatelja filma Princ i plesačica, u kojem on opisuje što se dogodilo između njega i Marilyn za vrijeme snimanja u Londonu. Ovi dnevnički zapisi, osim što dočaravaju atmosferu sa snimanja filma i, iz prve ruke, otkrivaju sve o romantičnom jednotjednom druženju mladog Britanca i glumice, ponajprije su ljubavno pismo najsjajnijoj filmskoj zvijezdi ikada.

Godine 1956., odmah nakon diplome na Oxfordu, dvadeset i trogodišnji Colin počinje raditi na setu filma koji režira Laurence Olivier, a glavna glumica je Marilyn Monroe. Ona se radovala radu s velikim Olivierom, a on se nadao da će mu film s njom osigurati puna kina i dašak holivudskoga glamura. No najljepša žena svijeta i legendarni glumac nisu se najbolje slagali. Monroe je tada bila na medenom mjesecu sa suprugom, slavnim dramatičarem Arthurom Millerom. Bila je nesigurna, kasnila je na snimanja i pila previše tableta. Pedantni Olivier, opsjednut točnošću, nije imao strpljenja za nju i snimanje se pretvorilo u kaos.
Kad je Miller otišao u Pariz, rad s Marilyn postao je gotovo nepodnošljiv. Opterećena kritikama velikog redatelja, ona se okreće mladom Colinu koji joj pruža utjehu. Uskoro bježe zajedno s filmskog seta, a Colin postaje njezin pouzdanik i saveznik…

Clark piše nepretenciozno i razigrano, no njegov pogled na svijet filma 1950-ih i aktere tadašnjeg jet-seta istovremeno je i oštar i ciničan. Prema njegovim riječima, ova knjiga skromna je počast ženi koja mu je promijenila život, a čiji život, što će zauvijek žaliti, on nije mogao spasiti.

  • Originalni naziv: My Week With Marilyn
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Moj tjedan s Marilyn dnevnik je Colina Clarka, trećeg pomoćnika redatelja filma Princ i plesačica, u kojem on opisuje što se dogodilo između njega i Marilyn za vrijeme snimanja u Londonu. Ovi dnevnički zapisi, osim što dočaravaju atmosferu sa snimanja filma i, iz prve ruke, otkrivaju sve o romantičnom jednotjednom druženju mladog Britanca i glumice, ponajprije su ljubavno pismo najsjajnijoj filmskoj zvijezdi ikada. Godine 1956., odmah nakon diplome na Oxfordu, dvadeset i trogodišnji Colin počinje raditi na setu filma koji režira Laurence Olivier, a glavna glumica je Marilyn Monroe. Ona se radovala radu s velikim Olivierom, a on se nadao da će mu film s njom osigurati puna kina i dašak holivudskoga glamura. No najljepša žena svijeta i legendarni glumac nisu se najbolje slagali. Monroe je tada bila na medenom mjesecu sa suprugom, slavnim dramatičarem Arthurom Millerom. Bila je nesigurna, kasnila je na snimanja i pila previše tableta. Pedantni Olivier, opsjednut točnošću, nije imao strpljenja za nju i snimanje se pretvorilo u kaos. Kad je Miller otišao u Pariz, rad s Marilyn postao je gotovo nepodnošljiv. Opterećena kritikama velikog redatelja, ona se okreće mladom Colinu koji joj pruža utjehu. Uskoro bježe zajedno s filmskog seta, a Colin postaje njezin pouzdanik i saveznik… Clark piše nepretenciozno i razigrano, no njegov pogled na svijet filma 1950-ih i aktere tadašnjeg jet-seta istovremeno je i oštar i ciničan. Prema njegovim riječima, ova knjiga skromna je počast ženi koja mu je promijenila život, a čiji život, što će zauvijek žaliti, on nije mogao spasiti.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter