Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Moj svijet kvalitete - vježbenica

Moj svijet kvalitete - vježbenica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-180-132-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2024

Broj strana:

44

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vježbenica namijenjena djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima, ali i onima u tinejdžerskoj dobi, kao i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama). Temelji se na idejama teorije izbora i realitetne terapije, te na tome da i mladi imaju potrebe (preživljavanje, ljubav, moć, sloboda i zabava) koje svakodnevno moraju zadovoljavati. Uči kako uspostaviti bolju kontrolu u svojim životima, odabirući ponašanja koja pomažu.

PREDGOVOR HRVATSKOM IZDANJU
Vježbenica Moj svijet kvalitete koju ste uzeli u ruke - prelistavate je, slike vam se čine zanimljivima, čitate kratke i relativno razumljive rečenice - mnogo je više od toga: ona je prolaz kroz vaš svijet, učenje o svijetu unutar i izvan vas, o vašim potrebama i željama te o njihovu zadovoljavanju, o svijetu kvalitete, vašim ponašanjima, vašim planovima, rješenju nekih životnih prepreka, zastoja, isprika... U njoj piše o nečemu što nas najčešće odrasli ne uče, ne objašnjavaju nam što nas pokreće na ponašanje, zašto se ponašamo na određeni način kad nam se nešto sviđa ili ne sviđa, kad nam je nešto važno ili nevažno, kad želimo nešto izbjeći, kad krenemo u nepoznato i slično... Namijenjena je djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima ali i onima u tinejdžerskoj dobi kad najintenzivnije pokušavaju dokučiti i razumjeti sebe, svoje vršnjake, ali i svijet odraslih.
Knjigu je lako čitati jer je pisana sažetim i jednostavnim jezikom, ali će svoju pravu uporabnu vrijednost dobiti tek ako ju doživite kao vježbenicu koju ćete prolaziti korak po korak, da biste ju u potpunosti usvojili. Vježbajte prema uputama: u svakodnevnim životnim situacijama, u obitelji, među vršnjacima, u školi, u kafiću... u odnosima s vama važnim i manje važnim osobama i sl. Ako vam je u početku teško samima, potražite pomoć onih koji s vama zajedno žele i mogu proći to novo iskustvo učenja i stjecanja vještina. Dakle, namijenjena je i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama), u više susreta osvajajući lekciju po lekciju, i tako im pomoći da se nauče nositi sa svojim problemima i rješavati ih koristeći znanja i vještine opisane u Vježbenici. (Josipa Bašić)

IZ SADRŽAJA:
- Predgovor hrvatskom izdanju (Josipa Bašić)
- Predgovor
- Kako radi naš mozak
- Naše osnovne potrebe
- Stvarni svijet
- Sve što znamo o svijetu
- Crveno, žuto i zeleno obojene slike
- Uspoređivanje slika sa svijetom kvalitete
- Crveno obojene riječi
- Čarobna riječ ŽRPP
- Isprike
- Moj ŽRPP radni list
- Još aktivnosti i igara
- Rječnik pojmova

  • Originalni naziv: My Quality World - Workbook...
  • Prevodilac: Ljiljana Matošević-Levak
  • Edicija: Komunikologija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x300
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Vježbenica namijenjena djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima, ali i onima u tinejdžerskoj dobi, kao i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama). Temelji se na idejama teorije izbora i realitetne terapije, te na tome da i mladi imaju potrebe (preživljavanje, ljubav, moć, sloboda i zabava) koje svakodnevno moraju zadovoljavati. Uči kako uspostaviti bolju kontrolu u svojim životima, odabirući ponašanja koja pomažu. PREDGOVOR HRVATSKOM IZDANJU Vježbenica Moj svijet kvalitete koju ste uzeli u ruke - prelistavate je, slike vam se čine zanimljivima, čitate kratke i relativno razumljive rečenice - mnogo je više od toga: ona je prolaz kroz vaš svijet, učenje o svijetu unutar i izvan vas, o vašim potrebama i željama te o njihovu zadovoljavanju, o svijetu kvalitete, vašim ponašanjima, vašim planovima, rješenju nekih životnih prepreka, zastoja, isprika... U njoj piše o nečemu što nas najčešće odrasli ne uče, ne objašnjavaju nam što nas pokreće na ponašanje, zašto se ponašamo na određeni način kad nam se nešto sviđa ili ne sviđa, kad nam je nešto važno ili nevažno, kad želimo nešto izbjeći, kad krenemo u nepoznato i slično... Namijenjena je djeci, dječacima i djevojčicama, nešto mlađima ali i onima u tinejdžerskoj dobi kad najintenzivnije pokušavaju dokučiti i razumjeti sebe, svoje vršnjake, ali i svijet odraslih. Knjigu je lako čitati jer je pisana sažetim i jednostavnim jezikom, ali će svoju pravu uporabnu vrijednost dobiti tek ako ju doživite kao vježbenicu koju ćete prolaziti korak po korak, da biste ju u potpunosti usvojili. Vježbajte prema uputama: u svakodnevnim životnim situacijama, u obitelji, među vršnjacima, u školi, u kafiću... u odnosima s vama važnim i manje važnim osobama i sl. Ako vam je u početku teško samima, potražite pomoć onih koji s vama zajedno žele i mogu proći to novo iskustvo učenja i stjecanja vještina. Dakle, namijenjena je i odraslima koji će se pripremiti i kroz vježbenicu prolaziti radeći s djecom (pojedinačno ili u malim skupinama), u više susreta osvajajući lekciju po lekciju, i tako im pomoći da se nauče nositi sa svojim problemima i rješavati ih koristeći znanja i vještine opisane u Vježbenici. (Josipa Bašić) IZ SADRŽAJA: - Predgovor hrvatskom izdanju (Josipa Bašić) - Predgovor - Kako radi naš mozak - Naše osnovne potrebe - Stvarni svijet - Sve što znamo o svijetu - Crveno, žuto i zeleno obojene slike - Uspoređivanje slika sa svijetom kvalitete - Crveno obojene riječi - Čarobna riječ ŽRPP - Isprike - Moj ŽRPP radni list - Još aktivnosti i igara - Rječnik pojmova

    Dodatne informacije

    Izdavač Alinea
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter