Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Mjesečevoj zaručnici govori car

Mjesečevoj zaručnici govori car

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nada Horvat


ISBN:

9789533168746

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3909

Broj strana:

36

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Izvanserijski susret dviju umjetnica, pjesnikinje i pripovjedačice Nade Horvat i slikarice i oblikovateljice nakita Ines Vlašić, nudi sinestezijsko uživanje u mislima, idejama, ritmovima i bojama nesvakidašnjeg, običnom oku nedokučivog. Nadina poezija, praćena Inesinom slikom, otvara nove svjetove, a spajanjem nespojivoga svakoga će potaknuti na razmišljanje o malim čudima oko nas.

NADA HORVAT

… rodila sam se u Osijeku, na desnoj obali Drave, dođe mi da kažem “jednom davno”, jer mi se čini da je to i bilo davno, sredinom prošloga stoljeća. Onda sam se iz rodnog grada, u kojem se sveučilište tek počelo rađati, preselila u Zagreb i ondje ostala, opčinjena lutkarskim kazalištem, osobito Lutkarskim studijem “Kvak” za koji sam počela pisati kratke lutkarske igrokaze (zbirka “Hoću biti Brljiban”, Školska knjiga, Zagreb, 1986.).

Bilo je to vrijeme tikvastih primadona, zmajeva i kraljevni, brbljavih ptica i mladih klica i lijenih mačora, ipak spremnih “plovit’ preko mora”.

A onda sam jednoga dana te iste vilin-konjice i srebrene mice ugledala u izlogu jedne zagrebačke trgovine. Kad sam se uvjerila, da nisu tek priviđenje, pronašla sam Ines i upitala je bi li ilustrirala moje pjesme.

Tako je nastala ova knjiga.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 295x195
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Izvanserijski susret dviju umjetnica, pjesnikinje i pripovjedačice Nade Horvat i slikarice i oblikovateljice nakita Ines Vlašić, nudi sinestezijsko uživanje u mislima, idejama, ritmovima i bojama nesvakidašnjeg, običnom oku nedokučivog. Nadina poezija, praćena Inesinom slikom, otvara nove svjetove, a spajanjem nespojivoga svakoga će potaknuti na razmišljanje o malim čudima oko nas. NADA HORVAT … rodila sam se u Osijeku, na desnoj obali Drave, dođe mi da kažem “jednom davno”, jer mi se čini da je to i bilo davno, sredinom prošloga stoljeća. Onda sam se iz rodnog grada, u kojem se sveučilište tek počelo rađati, preselila u Zagreb i ondje ostala, opčinjena lutkarskim kazalištem, osobito Lutkarskim studijem “Kvak” za koji sam počela pisati kratke lutkarske igrokaze (zbirka “Hoću biti Brljiban”, Školska knjiga, Zagreb, 1986.). Bilo je to vrijeme tikvastih primadona, zmajeva i kraljevni, brbljavih ptica i mladih klica i lijenih mačora, ipak spremnih “plovit’ preko mora”. A onda sam jednoga dana te iste vilin-konjice i srebrene mice ugledala u izlogu jedne zagrebačke trgovine. Kad sam se uvjerila, da nisu tek priviđenje, pronašla sam Ines i upitala je bi li ilustrirala moje pjesme. Tako je nastala ova knjiga.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter