Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Mir u svakom koraku

Mir u svakom koraku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-248-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4465

Broj strana:

140

Težina:

259 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ubrzan tempo savremenog života negativno utiče na naš duhovni mir i često nas čini nervoznim. A spokoj i sreća su bliži nego što mislimo. Kad bismo mogli da utišamo haotični tok misli koje nam onemogućavaju da se usredsredimo na sadašnji trenutak i ne dopuštaju da primijetimo plavo nebo, dječji osmijeh, divan zalazak sunca, shvatili bismo da mir nije nešto spoljašnje ili nešto što treba sticati, već da je prisutan na svakom koraku. Dovoljno je živjeti u skladu sa zdravim razumom, te usporiti tempo i uživati u svakom dahu. Duboko razumijevanje stvarnosti zasniva se na svjesnom disanju kojim postižemo trezveno stanje uma, a unutrašnji mir koji tim putem stičemo utiče pozitivno ne samo na nas, već i na naše okruženje. Put mira je vodič koji će nas vratiti nama samima, onakvima kakvi zaista jesmo.

Ovaj savremeni duhovni klasik nam kroz jednostavne primjere ukazuje na to koliko je lako uspostaviti duhovni mir i ravnotežu. Nije neophodno da se izdvajamo od okruženja kako bismo meditirali u osami. Meditacija - svijest o sopstvenom tijelu i duhu putem svjesnog disanja - moguća je i dok peremo sudove, jedemo ili čekamo u automobilu da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

  • Originalni naziv: Peace is every step
  • Prevodilac: Marija Pavićević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ubrzan tempo savremenog života negativno utiče na naš duhovni mir i često nas čini nervoznim. A spokoj i sreća su bliži nego što mislimo. Kad bismo mogli da utišamo haotični tok misli koje nam onemogućavaju da se usredsredimo na sadašnji trenutak i ne dopuštaju da primijetimo plavo nebo, dječji osmijeh, divan zalazak sunca, shvatili bismo da mir nije nešto spoljašnje ili nešto što treba sticati, već da je prisutan na svakom koraku. Dovoljno je živjeti u skladu sa zdravim razumom, te usporiti tempo i uživati u svakom dahu. Duboko razumijevanje stvarnosti zasniva se na svjesnom disanju kojim postižemo trezveno stanje uma, a unutrašnji mir koji tim putem stičemo utiče pozitivno ne samo na nas, već i na naše okruženje. Put mira je vodič koji će nas vratiti nama samima, onakvima kakvi zaista jesmo. Ovaj savremeni duhovni klasik nam kroz jednostavne primjere ukazuje na to koliko je lako uspostaviti duhovni mir i ravnotežu. Nije neophodno da se izdvajamo od okruženja kako bismo meditirali u osami. Meditacija - svijest o sopstvenom tijelu i duhu putem svjesnog disanja - moguća je i dok peremo sudove, jedemo ili čekamo u automobilu da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter