Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.227

Facebook slicica

Katalog

Mimarov šegrt

Mimarov šegrt

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elif Šafak


ISBN:

9789958302473

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M1194

Broj strana:

472

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Bilo nas je šestoro: učitelj, šegrti i bijeli slon. Sve smo izgradili zajedno…
Istanbul, 1540. godina: zajedno s neobičnim poklonom za sultana u grad stiže slijepi putnik. Dječak, potpuno sam u stranoj zemlji, bez imena i bez ičeg svog, izuzev Čote, rijetkog bijelog slona.
Prihvatiće ga kao krotitelja životinja u sultanovom zvjerinjaku gdje će imati priliku da se sprijatelji sa sultanovom lijepom kćeri, princezom Mihrimom u koju će se zaljubiti. U carskoj palati srešće i Džahana od Mimara Sinana, glavnog carskog neimara, koji ga uzima pod svoje okrilje pa zajedno uz Čotinu pomoć podižu neke od najveličanstvenijih građevina u istoriji. Ipak, čak i dok grade Sinanova trijumfalna zdanja kao što su džamija Sulejmanija i džamija Selimija, ispod površine zbivanja javljaju se uznemirujuće struje i među neimarovim šegrtima izbija zavist.

Nezaboravna priča o umjetničkoj slobodi, kreativnosti i sukobu između nauke i fundamentalizma koja vrvi od upečatljivih likova i misterioznih avantura na raskošnoj pozadini osmanskog dvora, gdje ljubav i lojalnost ne mogu da pariraju sirovoj moći. Sav u bojama Osmanske carevine, kad je Istanbul bio plodan centar jedne civilizacije, Neimarov šegrt je magična, zanosna bajka o jednom dječaku i njegovom slonu, u svijet čuda i opasnosti.

  • Originalni naziv: The Architects Apprentice...
  • Prevodilac: Edin Urijan Kukavica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Bilo nas je šestoro: učitelj, šegrti i bijeli slon. Sve smo izgradili zajedno… Istanbul, 1540. godina: zajedno s neobičnim poklonom za sultana u grad stiže slijepi putnik. Dječak, potpuno sam u stranoj zemlji, bez imena i bez ičeg svog, izuzev Čote, rijetkog bijelog slona. Prihvatiće ga kao krotitelja životinja u sultanovom zvjerinjaku gdje će imati priliku da se sprijatelji sa sultanovom lijepom kćeri, princezom Mihrimom u koju će se zaljubiti. U carskoj palati srešće i Džahana od Mimara Sinana, glavnog carskog neimara, koji ga uzima pod svoje okrilje pa zajedno uz Čotinu pomoć podižu neke od najveličanstvenijih građevina u istoriji. Ipak, čak i dok grade Sinanova trijumfalna zdanja kao što su džamija Sulejmanija i džamija Selimija, ispod površine zbivanja javljaju se uznemirujuće struje i među neimarovim šegrtima izbija zavist. Nezaboravna priča o umjetničkoj slobodi, kreativnosti i sukobu između nauke i fundamentalizma koja vrvi od upečatljivih likova i misterioznih avantura na raskošnoj pozadini osmanskog dvora, gdje ljubav i lojalnost ne mogu da pariraju sirovoj moći. Sav u bojama Osmanske carevine, kad je Istanbul bio plodan centar jedne civilizacije, Neimarov šegrt je magična, zanosna bajka o jednom dječaku i njegovom slonu, u svijet čuda i opasnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter