Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Milijarder

Milijarder

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivan Ivanji


ISBN:

978-86-521-1691-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0911

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o smislu i besmislu bogatstva.

Duhovita i istovremeno gorka priča o generaciji rođenoj između dva svjetska rata, o oskudnim vremenima u kojima su dočekali starost, o gubitku iluzija, o zemlji i ljudima koji su zaista postojali i nepovratno nestali.

Glavni junak Vladimir Konstantinović, alijas Vadim Konstantini, sa kojim se autor upušta u dovitljivu igru razmene identiteta i pripovedačkog glasa, posle neuspešne novinarske karijere u socijalističkoj Jugoslaviji, nezadovoljan sistemom u kojem ne može da se obogati, odlazi u pečalbu i poslije nekoliko godina osniva lanac restorana čije je glavno jelo pasulj u svim vidovima. Pola vijeka kasnije, kao milijarder i vlasnik jednog ostrva u Južnom moru, vraća se u domovinu i sreće sa svojim nekadašnjim prijateljima. Kako će ga njegovi drugari dočekati i doživeti? Kojim će očima on gledati na svoju prošlost od koje su ostale samo žive senke? Zar niko od njih ne mora da se čuva, niko da razmišlja o holesterolu?... Onda je shvatio da je tim ljudima, tim njegovim vršnjacima, svejedno. Svejedno kada će umreti... Svijet se ionako raspada, Srbija ne zna kuda će, Kosovo smo izgubili. A gde si ti bio kada su nas bombardovali, Vadime?

Jedinstven roman u savremenoj srpskoj književnosti, nekonvencionalan u poređenju sa vladajućim trendovima, Milijarder ubjedljivo potvrđuje magiju Ivanjijevog pripovedanja i donosi priču o mogućem boljem svijetu koji se, ako i neostvarljiv, bar može izmaštati.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o smislu i besmislu bogatstva. Duhovita i istovremeno gorka priča o generaciji rođenoj između dva svjetska rata, o oskudnim vremenima u kojima su dočekali starost, o gubitku iluzija, o zemlji i ljudima koji su zaista postojali i nepovratno nestali. Glavni junak Vladimir Konstantinović, alijas Vadim Konstantini, sa kojim se autor upušta u dovitljivu igru razmene identiteta i pripovedačkog glasa, posle neuspešne novinarske karijere u socijalističkoj Jugoslaviji, nezadovoljan sistemom u kojem ne može da se obogati, odlazi u pečalbu i poslije nekoliko godina osniva lanac restorana čije je glavno jelo pasulj u svim vidovima. Pola vijeka kasnije, kao milijarder i vlasnik jednog ostrva u Južnom moru, vraća se u domovinu i sreće sa svojim nekadašnjim prijateljima. Kako će ga njegovi drugari dočekati i doživeti? Kojim će očima on gledati na svoju prošlost od koje su ostale samo žive senke? Zar niko od njih ne mora da se čuva, niko da razmišlja o holesterolu?... Onda je shvatio da je tim ljudima, tim njegovim vršnjacima, svejedno. Svejedno kada će umreti... Svijet se ionako raspada, Srbija ne zna kuda će, Kosovo smo izgubili. A gde si ti bio kada su nas bombardovali, Vadime? Jedinstven roman u savremenoj srpskoj književnosti, nekonvencionalan u poređenju sa vladajućim trendovima, Milijarder ubjedljivo potvrđuje magiju Ivanjijevog pripovedanja i donosi priču o mogućem boljem svijetu koji se, ako i neostvarljiv, bar može izmaštati.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter