Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Midlseks

Midlseks

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-84413-61-x

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

M0101

Broj strana:

616

Težina:

767 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Rođen sam dva puta: prvo, kao djevojčica, jednog izuzetno vedrog dana u Detroitu 1960; a zatim ponovo, kao dječak tinejdžer, u jednoj bolnici kraj Petoskija, u Mičigenu, avgusta 1974. Tako Džefri Eugenides, Amerikanac grčkog porijekla, započinje ovaj roman, koji će veoma brzo biti ovjenčan svjetskom slavom, donoseći autoru Pulicerovu nagradu. Čudesna, slojevita i bogata priča, koja počinje na obalama turske imperije, pa preko američkih oblakodera stiže natrag u Evropu, prateći sudbinu bića koje u sebi objedinjuje oba pola, pokazaće vam da vrijeme velikih pisaca još nije prošlo!

Sada, u četrdeset i prvoj, osjećam da se ponovo rađam. Poslije više decenija, ponovo se sjećam umrlih prababa i pradjedova, davno izgubljenih rođaka, nepoznatih srodnika ili, u slučaju ukrštenih porodica, kao što je moja, svih njih zajedno. I zato, prije nego što bude kasno, želim sve da zabilježim: putovanje ovog gena kroz vreme. Pjevajte sada, o muze, o recesivnoj mutaciji mog petog hromozoma... ...oprostite ako ponekad zvučim pomalo homerovski. I to nosim u genima.
Pred vama je klasik novog milenijuma!

  • Originalni naziv: Middlesex
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Rođen sam dva puta: prvo, kao djevojčica, jednog izuzetno vedrog dana u Detroitu 1960; a zatim ponovo, kao dječak tinejdžer, u jednoj bolnici kraj Petoskija, u Mičigenu, avgusta 1974. Tako Džefri Eugenides, Amerikanac grčkog porijekla, započinje ovaj roman, koji će veoma brzo biti ovjenčan svjetskom slavom, donoseći autoru Pulicerovu nagradu. Čudesna, slojevita i bogata priča, koja počinje na obalama turske imperije, pa preko američkih oblakodera stiže natrag u Evropu, prateći sudbinu bića koje u sebi objedinjuje oba pola, pokazaće vam da vrijeme velikih pisaca još nije prošlo! Sada, u četrdeset i prvoj, osjećam da se ponovo rađam. Poslije više decenija, ponovo se sjećam umrlih prababa i pradjedova, davno izgubljenih rođaka, nepoznatih srodnika ili, u slučaju ukrštenih porodica, kao što je moja, svih njih zajedno. I zato, prije nego što bude kasno, želim sve da zabilježim: putovanje ovog gena kroz vreme. Pjevajte sada, o muze, o recesivnoj mutaciji mog petog hromozoma... ...oprostite ako ponekad zvučim pomalo homerovski. I to nosim u genima. Pred vama je klasik novog milenijuma!

Dodatne informacije

Izdavač Moć knjige
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter