Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Michelle Obama - biografija

Michelle Obama - biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Luza Mundy


ISBN:

978-953-304-065-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4601

Broj strana:

224

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tko je žena koju Barack Obama zove šefica?

Ona zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtjevna. Tko je žena koju Barack Obama naziva šeficom? Na ovo pitanje odgovara Liza Mundy, novinarka Washington Posta, ponudivši u ovoj biografiji veoma zanimljiv i precizan portret Prve dame SAD-a. Michelle je odrasla u južnom dijelu Chicaga, kao kći komunalnog radnika i majke domaćice, na Princeton se upisala u jeku rasprave o pozitivnoj diskriminaciji, a zatim školovanje nastavila na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard. Tu se je osjećala daleko prihvaćenijom i, zajedno sa kolegama, radije bavila volontiranjem u korist siromašnih nego jurnjavom za nagradama.

Biografija sadržava i niz pojedinosti iz braka najdinamičnijeg para u suvremenoj politici, koje pokazuju koliko se dobro nadopunjavaju njih dvoje: Michelle, savršeno organizirana osoba koja ulijeva strahopoštovanje, pragmatičarka koja se strogo pridržava plana, i Barack, politički šarmer sklon introspekciji koji nije u stanju baciti čarape u prljavo rublje ali stremi ka zvijezdama.

Liza Mundy je član novinarskog tima Washington Posta, u kojem više od jednog desetljeća piše o temama kao što su politika, popularna kultura i ženska pitanja.

  • Originalni naziv: Michelle a Biography
  • Prevodilac: Alma Keser Brozović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tko je žena koju Barack Obama zove šefica? Ona zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtjevna. Tko je žena koju Barack Obama naziva šeficom? Na ovo pitanje odgovara Liza Mundy, novinarka Washington Posta, ponudivši u ovoj biografiji veoma zanimljiv i precizan portret Prve dame SAD-a. Michelle je odrasla u južnom dijelu Chicaga, kao kći komunalnog radnika i majke domaćice, na Princeton se upisala u jeku rasprave o pozitivnoj diskriminaciji, a zatim školovanje nastavila na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard. Tu se je osjećala daleko prihvaćenijom i, zajedno sa kolegama, radije bavila volontiranjem u korist siromašnih nego jurnjavom za nagradama. Biografija sadržava i niz pojedinosti iz braka najdinamičnijeg para u suvremenoj politici, koje pokazuju koliko se dobro nadopunjavaju njih dvoje: Michelle, savršeno organizirana osoba koja ulijeva strahopoštovanje, pragmatičarka koja se strogo pridržava plana, i Barack, politički šarmer sklon introspekciji koji nije u stanju baciti čarape u prljavo rublje ali stremi ka zvijezdama. Liza Mundy je član novinarskog tima Washington Posta, u kojem više od jednog desetljeća piše o temama kao što su politika, popularna kultura i ženska pitanja.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter