Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

MI6 - istorija Tajne obaveštajne službe 1909-1949.

MI6 - istorija Tajne obaveštajne službe 1909-1949.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kit Džefri


ISBN:

978-86-89237-26-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8731

Broj strana:

765

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

61,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Profesor Kit Džefri je prvi istoričar koji je dobio slobodan pristup arhivama britanske službe, tako da ćete iz ove knjige saznati da li je MI6 bio umešan u ubistvo Raspućina 1916. godine, da li je operacija Embarrass bila sramota za službu i u kojoj zemlji je Tito tražio azil 1948. godine.
Na predlog mog prethodnika Džona Skarleta (John Scarlett) SIS je odlučio da, uoči naše stogodišnjice, odobri pisanje nezavisne i stručne knjige o prvih četrdeset godina istorije Službe. Cilj je bio da se što široj publici, a bez štete po nacionalnu bezbednost, omogući uvid u SIS, tako što bi bio objašnjen naš nastanak, kao i uloga u ovom surovom vremenu. Ovo je prvi put da smo nekom naučniku izvan Službe dozvolili tako širok pristup našim arhivama. Ministar spoljnih poslova je odobrio taj plan. (...) Zahvalan sam Kitu Džefriju što je prihvatio posao pisanja naše istorije, kao i Kraljevskom univerzitetu u Belfastu koji ga je oslobodio drugih obaveza. Ovo je fascinantno štivo i zato vam ga preporučujem. (Džon Sojers, šef Tajne obaveštajne službe)

  • Prevodilac: Mirko Bižić, Aleksa Golijanin, Julijana Mojsilović
  • Izdanje: 3
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Profesor Kit Džefri je prvi istoričar koji je dobio slobodan pristup arhivama britanske službe, tako da ćete iz ove knjige saznati da li je MI6 bio umešan u ubistvo Raspućina 1916. godine, da li je operacija Embarrass bila sramota za službu i u kojoj zemlji je Tito tražio azil 1948. godine. Na predlog mog prethodnika Džona Skarleta (John Scarlett) SIS je odlučio da, uoči naše stogodišnjice, odobri pisanje nezavisne i stručne knjige o prvih četrdeset godina istorije Službe. Cilj je bio da se što široj publici, a bez štete po nacionalnu bezbednost, omogući uvid u SIS, tako što bi bio objašnjen naš nastanak, kao i uloga u ovom surovom vremenu. Ovo je prvi put da smo nekom naučniku izvan Službe dozvolili tako širok pristup našim arhivama. Ministar spoljnih poslova je odobrio taj plan. (...) Zahvalan sam Kitu Džefriju što je prihvatio posao pisanja naše istorije, kao i Kraljevskom univerzitetu u Belfastu koji ga je oslobodio drugih obaveza. Ovo je fascinantno štivo i zato vam ga preporučujem. (Džon Sojers, šef Tajne obaveštajne službe)

Dodatne informacije

Izdavač Albion Books
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter