Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Metodi u istraživanjima u islamskim naukama

Metodi u istraživanjima u islamskim naukama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2522

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D2522

Broj strana:

106

Težina:

247 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je neka vrsta priručnika, odnosno naputka za mlade istraživače, i u nedostatku ove vrste literature kod nas predstavlja značajan iskorak na ovom planu. Osnovna premisa na kojoj se zasniva ova knjiga jeste koncept integracije znanja, kaže autor u svojoj uvodnoj napomeni.Jo praktično znači da se u izboru metoda istraživanja u islamskim naukama kombinuju metodi tradicionalnih islamskih nauka i savremenih društvenih nauka.
Knjiga se sastoji od osam poglavlja, naslovljenih sa: Ključni pojmovi, Tekstualna analiza, His-torijski metod, Komparativni metod, Etnografski metod/istraživanje na terenu, Bibliotečko istraživanje, Izabrana referentna djela za istraživanje u islamskim naukama, Izrada istraživačkog projekta.
Pod ovim zadnjim naslovom podrazumijeva se primjer forme istraživačkog projekta koji mladi istraživači obično treba da urade radi prijave svojih magistarskih radova, doktorskih disertacija ili aplikacija za podršku istraživanju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x148
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je neka vrsta priručnika, odnosno naputka za mlade istraživače, i u nedostatku ove vrste literature kod nas predstavlja značajan iskorak na ovom planu. Osnovna premisa na kojoj se zasniva ova knjiga jeste koncept integracije znanja, kaže autor u svojoj uvodnoj napomeni.Jo praktično znači da se u izboru metoda istraživanja u islamskim naukama kombinuju metodi tradicionalnih islamskih nauka i savremenih društvenih nauka. Knjiga se sastoji od osam poglavlja, naslovljenih sa: Ključni pojmovi, Tekstualna analiza, His-torijski metod, Komparativni metod, Etnografski metod/istraživanje na terenu, Bibliotečko istraživanje, Izabrana referentna djela za istraživanje u islamskim naukama, Izrada istraživačkog projekta. Pod ovim zadnjim naslovom podrazumijeva se primjer forme istraživačkog projekta koji mladi istraživači obično treba da urade radi prijave svojih magistarskih radova, doktorskih disertacija ili aplikacija za podršku istraživanju.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter