Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Metode povećanja ljudske bioenergije i biosinteze

Metode povećanja ljudske bioenergije i biosinteze

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-82363-33-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4854

Broj strana:

276

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi Osnovna znanja o životu i zdravlju opisana je bioenergija i biosinteza. Ali radi jasnoće ponoviću koji se mehanizmi aktiviraju za stvaranje bioenergije i biosinteze prilikom kretanja.

1. Prilikom kretanja plazma našeg organizma veoma uočljivo sadejstvuje s magnetnim poljem okolnog prostora, s bujicama nabijenih čestica koje se kreću od površine Zemlje naviše i od stratosfere naniže ka površini Zemlje. To prouzrokuje hiperpolarizaciju membrana ćelija koje aktiviraju biosintezu.

2. Samo kretanje dijelova tijela u jajastom plazmičnom kokonu (čauri) podseća na obrtanje rotora - ruku i nogu u statoreplazmatičnoj sferi. Ponovo je aktiviran mehanizam hiperpolarizacije membrana ćelija.

3. Povećanje krvotoka za 4-5 puta drugi je primjer rotora i statora. U ovom slučaju tijelo je stator, a rotor je krv.

4. Povećanje srčanih kontrakcija od 60-70 do 200-240 otkucaja u minuti uveliko snabdijeva organizam energijom.

5. Pojačano disanje za 20-30 puta u poređenju s mirovanjem, najjači je mehanizam koji dostavlja slobodne elektrone u organizam. Samo strujanje vazduha u grudnom košu je takođe primjer rotora i statora. Magnetno polje organizma daje dopunski potencijal elektronima koji se kreću disajnim putevima i njih mnogo bolje asimilira sluzokoža pluća. U toku kretanja, po pravilu, u organizmu se intenzivno stvara ugljenikova kiselina i dolazi do disajne acidoze koja podstiče ćelijsku biosintezu.

6. Raznovrsne vibracije i trenja, koja nastaju za vrijeme intenzivnog kretanja, stvaraju energiju u organizmu.

7. Aktiviranje receptora u organizmu pomaže akupunkturnom sistemu da maksimalno prihvata i asimilira elektrone.

8. Pojava znoja na koži, a samim tim i stvaranje dopunskih električnih kontakata omogućuje da se unosi više energije kroz kožu u odnosu na mirovanje.

9. Razaranje protoplazme ćelija i drugih struktura u toku kretanja - katabolizam, stimuliše proces obnavljanja i superobnavljanja - anabolizam.

Treba svjesno prihvatiti jednostavnu istinu: kretanje je - najjači stimulator kataboličkih procesa u organizmu koji za vreme mirovanja organizma aktiviraju biosintetičke - anaboličke procese.

  • Prevodilac: Mahmut Šehić
  • Edicija: Lekovite Sile
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi Osnovna znanja o životu i zdravlju opisana je bioenergija i biosinteza. Ali radi jasnoće ponoviću koji se mehanizmi aktiviraju za stvaranje bioenergije i biosinteze prilikom kretanja. 1. Prilikom kretanja plazma našeg organizma veoma uočljivo sadejstvuje s magnetnim poljem okolnog prostora, s bujicama nabijenih čestica koje se kreću od površine Zemlje naviše i od stratosfere naniže ka površini Zemlje. To prouzrokuje hiperpolarizaciju membrana ćelija koje aktiviraju biosintezu. 2. Samo kretanje dijelova tijela u jajastom plazmičnom kokonu (čauri) podseća na obrtanje rotora - ruku i nogu u statoreplazmatičnoj sferi. Ponovo je aktiviran mehanizam hiperpolarizacije membrana ćelija. 3. Povećanje krvotoka za 4-5 puta drugi je primjer rotora i statora. U ovom slučaju tijelo je stator, a rotor je krv. 4. Povećanje srčanih kontrakcija od 60-70 do 200-240 otkucaja u minuti uveliko snabdijeva organizam energijom. 5. Pojačano disanje za 20-30 puta u poređenju s mirovanjem, najjači je mehanizam koji dostavlja slobodne elektrone u organizam. Samo strujanje vazduha u grudnom košu je takođe primjer rotora i statora. Magnetno polje organizma daje dopunski potencijal elektronima koji se kreću disajnim putevima i njih mnogo bolje asimilira sluzokoža pluća. U toku kretanja, po pravilu, u organizmu se intenzivno stvara ugljenikova kiselina i dolazi do disajne acidoze koja podstiče ćelijsku biosintezu. 6. Raznovrsne vibracije i trenja, koja nastaju za vrijeme intenzivnog kretanja, stvaraju energiju u organizmu. 7. Aktiviranje receptora u organizmu pomaže akupunkturnom sistemu da maksimalno prihvata i asimilira elektrone. 8. Pojava znoja na koži, a samim tim i stvaranje dopunskih električnih kontakata omogućuje da se unosi više energije kroz kožu u odnosu na mirovanje. 9. Razaranje protoplazme ćelija i drugih struktura u toku kretanja - katabolizam, stimuliše proces obnavljanja i superobnavljanja - anabolizam. Treba svjesno prihvatiti jednostavnu istinu: kretanje je - najjači stimulator kataboličkih procesa u organizmu koji za vreme mirovanja organizma aktiviraju biosintetičke - anaboličke procese.

Dodatne informacije

Izdavač Prometej
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter