Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mesečevi vrtovi

Mesečevi vrtovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0187-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1976

Broj strana:

630

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Erikson je izuzetan pisac. Nagradite sebe ovom knjigom.
Stiven R. Donaldson

Jedan od najvećih i najambicioznijih romana epske fantastike našeg vremena.

Izuzetan prvenac, s potencijalom da postane najbolje djelo u karijeri.

Malaško carstvo ključa od nezadovoljstva. Zemlja je potpuno opustošena beskrajnim ratovima, unutrašnjim previranjima i krvavim sukobima sa strašnim Anomanderom Rejkom, gospodarom Mesečeve ikre, i njegovim Tiste Andijima. Čak su i carske legije željne predaha poslije dugogodišnjeg krvoprolića. Uprkos svemu ovome, carica Lasin nastavlja apsolutističku vladavinu uz pomoć svojih strašnih ubica, poznatih kao Kandže.

Za narednika Vrana i njegov odred Spaljivača mostova, kao i za Tetersejl, preživjelu čarobnicu Druge legije, vrijeme poslije opsade Bleda trebalo je biti posvećeno oplakivanju mrtvih. S druge strane, Darudžistan, posljednji od Slobodnih gradova Dženabakisa, još nije pao, ali su njegove moćne zidine sada privukle Lasinin krvoločni pogled.

Međutim, ispostaviće se da Carstvo nije jedini učesnik u ovoj velikoj igri. Mračne, zlokobne sile se uveliko okupljaju, a čak i bogovi razmišljaju o svom sljedećem potezu.

Odlično osmišljen i sveobuhvatno napisan, roman Mjesečevi vrtovi, očaravajuće uzbudljiv prvenac izuzetnog autora, spada u sam vrh epske fantastike.

Stiven Erikson je izuzetan pisac. Mjesečeve vrtove sam čitao s velikim uživanjem, a sada, kada sam stigao do kraja, prosto ne mogu da odlučim jesam li više uživao u čudesnom i zlokobnom svijetu Malaza i Dženabakisa, čitavom nizu odlično oslikanih likova ili u razvoju priče s raspletom poput rafalne paljbe. Najiskrenije svima savjetujem da nagrade sebe Mjesečevim vrtovima, a Stivenu Eriksonu sebično poručujem da piše brže.

Stiven R. Donaldson

  • Prevodilac: Aleksandar Milajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Erikson je izuzetan pisac. Nagradite sebe ovom knjigom. Stiven R. Donaldson Jedan od najvećih i najambicioznijih romana epske fantastike našeg vremena. Izuzetan prvenac, s potencijalom da postane najbolje djelo u karijeri. Malaško carstvo ključa od nezadovoljstva. Zemlja je potpuno opustošena beskrajnim ratovima, unutrašnjim previranjima i krvavim sukobima sa strašnim Anomanderom Rejkom, gospodarom Mesečeve ikre, i njegovim Tiste Andijima. Čak su i carske legije željne predaha poslije dugogodišnjeg krvoprolića. Uprkos svemu ovome, carica Lasin nastavlja apsolutističku vladavinu uz pomoć svojih strašnih ubica, poznatih kao Kandže. Za narednika Vrana i njegov odred Spaljivača mostova, kao i za Tetersejl, preživjelu čarobnicu Druge legije, vrijeme poslije opsade Bleda trebalo je biti posvećeno oplakivanju mrtvih. S druge strane, Darudžistan, posljednji od Slobodnih gradova Dženabakisa, još nije pao, ali su njegove moćne zidine sada privukle Lasinin krvoločni pogled. Međutim, ispostaviće se da Carstvo nije jedini učesnik u ovoj velikoj igri. Mračne, zlokobne sile se uveliko okupljaju, a čak i bogovi razmišljaju o svom sljedećem potezu. Odlično osmišljen i sveobuhvatno napisan, roman Mjesečevi vrtovi, očaravajuće uzbudljiv prvenac izuzetnog autora, spada u sam vrh epske fantastike. Stiven Erikson je izuzetan pisac. Mjesečeve vrtove sam čitao s velikim uživanjem, a sada, kada sam stigao do kraja, prosto ne mogu da odlučim jesam li više uživao u čudesnom i zlokobnom svijetu Malaza i Dženabakisa, čitavom nizu odlično oslikanih likova ili u razvoju priče s raspletom poput rafalne paljbe. Najiskrenije svima savjetujem da nagrade sebe Mjesečevim vrtovima, a Stivenu Eriksonu sebično poručujem da piše brže. Stiven R. Donaldson

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter