Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Mesečev kamen - Dečak koji nikad nije postojao

Mesečev kamen - Dečak koji nikad nije postojao

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sjon


ISBN:

978-86-6145-257-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4793

Broj strana:

127

Težina:

195 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Godina je 1918. i iz Rejkjavika se može videti erupcija vulkana Katle kako danonoćno boji nebo. Život u glavnom gradu Islanda odvija se svojim uobičajenim tokom uprkos prirodnoj katastrofi , nedostatku uglja i svetskom ratu koji hara tamo u velikom svetu. Islanđani se spremaju da postanu suverena nacija.

Dečak Mauni Stejtn živi u filmovima. Dok spava, sanja filmove u kojima se pretapaju niti radnje i njegovog sopstvenog života. Na samom rubu društva, on je posmatrač epidemije španske groznice koja diljem zemlje uzima hiljade života. Dečak aktivno ulazi u te živote.

Čudna je stvarnost Rejkjavika te 1918: pored ostalog, on ima 18.000 stanovnika, sa dva bioskopa u kojima se svaka tri dana prikazuje novi film.

Sjon, poznat po škrtosti na rečima, zida priču o istovremenom životu i smrti, realnosti i mašti, tajnama i otkrićima, istoriji homoseksualizma. Iznad svega, istražuje načine na koje fantazija oblikuje stvarnost i kako snovi i mašta snažno utiču na svakodnevicu.

Sjon je dobitnik nagrade za književnost Nordijskog saveta 2005. godine za knjigu Ptičje mleko (Geopoetika, 2005). Knjige su mu prevedene na trideset pet jezika.

  • Prevodilac: Ana Stanićević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godina je 1918. i iz Rejkjavika se može videti erupcija vulkana Katle kako danonoćno boji nebo. Život u glavnom gradu Islanda odvija se svojim uobičajenim tokom uprkos prirodnoj katastrofi , nedostatku uglja i svetskom ratu koji hara tamo u velikom svetu. Islanđani se spremaju da postanu suverena nacija. Dečak Mauni Stejtn živi u filmovima. Dok spava, sanja filmove u kojima se pretapaju niti radnje i njegovog sopstvenog života. Na samom rubu društva, on je posmatrač epidemije španske groznice koja diljem zemlje uzima hiljade života. Dečak aktivno ulazi u te živote. Čudna je stvarnost Rejkjavika te 1918: pored ostalog, on ima 18.000 stanovnika, sa dva bioskopa u kojima se svaka tri dana prikazuje novi film. Sjon, poznat po škrtosti na rečima, zida priču o istovremenom životu i smrti, realnosti i mašti, tajnama i otkrićima, istoriji homoseksualizma. Iznad svega, istražuje načine na koje fantazija oblikuje stvarnost i kako snovi i mašta snažno utiču na svakodnevicu. Sjon je dobitnik nagrade za književnost Nordijskog saveta 2005. godine za knjigu Ptičje mleko (Geopoetika, 2005). Knjige su mu prevedene na trideset pet jezika.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter