Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Mesec u kavezu

Mesec u kavezu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Soe Valdes


ISBN:

978-86-521-2321-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M5068

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o hrabroj i buntovnoj Remedios Varo, jednoj od najboljih slikarki nadrealizma koja je nezasluženo ostala u senci svojih savremenika.

Jedna pesnikinja otkriva da je njena nova tajanstvena poznanica - žena koja lovi zvezde - zapravo davno preminula katalonska slikarka. Od tog trenutka njihovi životi će se preplitati u magičnom i poetičnom prostoru, i u zajedničkoj, vanvremenskoj težnji za slobodom. Premda ih razdvaja šezdeset godina, slikarka i pesnikinja, naposletku, dele istu sudbinu.

Mesec u kavezu je očaravajuća pripovest o strastvenom i nepoznatom životu Remedios Varo, španske slikarke nadrealistkinje, koja se tridesetih godina družila sa Lorkom i Dalijem, pre nego što je otišla u izgnanstvo u Meksiko Fride Kalo, Dijega Rivere i engleske slikarke Leonore Karington.

Soe Valdes, kubanska književnica u pariskom egzilu, veštim pripovedačkim postupkom dočarava procvat avangarde u Španiji dvadesetih godina prošlog veka i uključuje nas u dešavanja u umetničkim krugovima nadrealističkog Pariza kako ga doživljava Remedios Varo.

  • Originalni naziv: La cazadora de astros...
  • Prevodilac: Bojana k ovačević Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o hrabroj i buntovnoj Remedios Varo, jednoj od najboljih slikarki nadrealizma koja je nezasluženo ostala u senci svojih savremenika. Jedna pesnikinja otkriva da je njena nova tajanstvena poznanica - žena koja lovi zvezde - zapravo davno preminula katalonska slikarka. Od tog trenutka njihovi životi će se preplitati u magičnom i poetičnom prostoru, i u zajedničkoj, vanvremenskoj težnji za slobodom. Premda ih razdvaja šezdeset godina, slikarka i pesnikinja, naposletku, dele istu sudbinu. Mesec u kavezu je očaravajuća pripovest o strastvenom i nepoznatom životu Remedios Varo, španske slikarke nadrealistkinje, koja se tridesetih godina družila sa Lorkom i Dalijem, pre nego što je otišla u izgnanstvo u Meksiko Fride Kalo, Dijega Rivere i engleske slikarke Leonore Karington. Soe Valdes, kubanska književnica u pariskom egzilu, veštim pripovedačkim postupkom dočarava procvat avangarde u Španiji dvadesetih godina prošlog veka i uključuje nas u dešavanja u umetničkim krugovima nadrealističkog Pariza kako ga doživljava Remedios Varo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter