Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Mentalna strana tenisa - Kako pobediti sebe u životnoj igri

Mentalna strana tenisa - Kako pobediti sebe u životnoj igri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6423-016-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5630

Broj strana:

157

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

V. Timoti Galvej, pionir razvoja treninga ličnog usavršavanja pošao je od toga da je tenis istovremeno i sport, ali i metafora za brojne životne situacije i na osnovu toga razvio mentalne faktore koje je nazvao Unutrašnja igra – mentalni trening za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u različitim domenima. Jer, svako nadmetanje se odigrava na dva nivoa - u svom pojavnom obliku, kao i u umu igrača koji se bori sa protivnikom, ali i sa samim sobom.

Unutrašnja igra nam pomaže da ostvarimo unutrašnju celovitost i usmerenost koja će nas odvesti do našeg cilja, pomoći da prevaziđemo uobičajene smetnje i pronađemo volju za pobedom koja će fokusirati našu snagu koju poraz nikada ne obeshrabruje. Vrhunskog pobednika ne čini fizička pripremljenost nego mentalna spremnost, snaga i koncentracija.
Uvodeći pojmove Unutrašnje igre, Prvog i Drugog ja Galvej baca novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu. Zadatak Unutrašnje igre je da otkrije i istraži neograničene potencijale ljudskog tela, a u ovoj knjizi to je urađeno na primeru tenisa.

KAKO NEGOVATI SVOJU MENTALNU SNAGU ZA USPEH U BILO ČEMU?

Koje nas mentalne navike odvlače od uspeha?
Kako istrajati i prevazići pad koncentracije, nervozu, sumnju i samoosuđivanje?
Od spolja ka unutra: Da li je mentalni trening važniji od fizičkog?
Koje su to mentalne veštine bez kojih je uspeh u tenisu i u životu nemoguć?
Šta možemo naučiti od Đokovića, Samprasa i Ivaniševića?
Ono što čini vrhunskog pobednika nije fizička priprema, već mentalna spremnost – snaga koncentracije i stabilnost. Zbog toga je mentalni trening glavni u pripremi ne samo vrhunskih sportista, već svakoga ko želi vrhunske rezultate.
Nikolaj Mejaš, psiholog, transakcioni analitičar, sportski selektor,
OK Consulting, Ljubljana

MENTALNE VEŠTINE NA TERENU I IZVAN NJEGA

Igrajući sa protivnikom, igra se paralelna, mentalna, Unutrašnja igra
Šta je vizualizacija željenih rezultata a šta poverenje u Drugo ja?
Koje igre drugi pokušavaju da igraju sa nama na terenu?
Zašto učenje nije prikupljanje podataka, već spoznaja koja menja ponašanje?
U svakom nadmetanju se borimo sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Unutrašnja igra nam pomaže da uspostavimo unutrašnju celovitost i usmerenost na cilj i onda kada nam ne ide. Ova knjiga je bacila novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu.

  • Originalni naziv: The Inner game of tennis...
  • Prevodilac: Maja Šarić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

V. Timoti Galvej, pionir razvoja treninga ličnog usavršavanja pošao je od toga da je tenis istovremeno i sport, ali i metafora za brojne životne situacije i na osnovu toga razvio mentalne faktore koje je nazvao Unutrašnja igra – mentalni trening za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u različitim domenima. Jer, svako nadmetanje se odigrava na dva nivoa - u svom pojavnom obliku, kao i u umu igrača koji se bori sa protivnikom, ali i sa samim sobom. Unutrašnja igra nam pomaže da ostvarimo unutrašnju celovitost i usmerenost koja će nas odvesti do našeg cilja, pomoći da prevaziđemo uobičajene smetnje i pronađemo volju za pobedom koja će fokusirati našu snagu koju poraz nikada ne obeshrabruje. Vrhunskog pobednika ne čini fizička pripremljenost nego mentalna spremnost, snaga i koncentracija. Uvodeći pojmove Unutrašnje igre, Prvog i Drugog ja Galvej baca novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu. Zadatak Unutrašnje igre je da otkrije i istraži neograničene potencijale ljudskog tela, a u ovoj knjizi to je urađeno na primeru tenisa. KAKO NEGOVATI SVOJU MENTALNU SNAGU ZA USPEH U BILO ČEMU? Koje nas mentalne navike odvlače od uspeha? Kako istrajati i prevazići pad koncentracije, nervozu, sumnju i samoosuđivanje? Od spolja ka unutra: Da li je mentalni trening važniji od fizičkog? Koje su to mentalne veštine bez kojih je uspeh u tenisu i u životu nemoguć? Šta možemo naučiti od Đokovića, Samprasa i Ivaniševića? Ono što čini vrhunskog pobednika nije fizička priprema, već mentalna spremnost – snaga koncentracije i stabilnost. Zbog toga je mentalni trening glavni u pripremi ne samo vrhunskih sportista, već svakoga ko želi vrhunske rezultate. Nikolaj Mejaš, psiholog, transakcioni analitičar, sportski selektor, OK Consulting, Ljubljana MENTALNE VEŠTINE NA TERENU I IZVAN NJEGA Igrajući sa protivnikom, igra se paralelna, mentalna, Unutrašnja igra Šta je vizualizacija željenih rezultata a šta poverenje u Drugo ja? Koje igre drugi pokušavaju da igraju sa nama na terenu? Zašto učenje nije prikupljanje podataka, već spoznaja koja menja ponašanje? U svakom nadmetanju se borimo sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Unutrašnja igra nam pomaže da uspostavimo unutrašnju celovitost i usmerenost na cilj i onda kada nam ne ide. Ova knjiga je bacila novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter