Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Mehanizacija za spremanje kabaste stočne hrane

Mehanizacija za spremanje kabaste stočne hrane

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-441-0453

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K7645

Broj strana:

77

Težina:

110 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Za spremanje stočne hrane, korišćenje odgovarajuće mehanizacije ima poseban značaj. Prva operacija kod spremanja sena, travne silaže i senaže je košenje krmnih biljaka. U tu svrhu kosačice - gnječilice (kondicioneri) imaju prednost u odnosu na sve oscilatorne i rotacione kosačice.
Kosačice - gnječilice imaju zadatak ne samo da dobro i kvalitetno kose, već i da mehanički tretiraju pokošenu travnu masu i utiču na njeno brže sušenje u polju. Ovo je naročito važno za košenje lucerke i djetelina. Zbog toga se dodaci kosačicama za kondicioniranje biomase izvode u obliku lomolica ili gnječilica a može i kombinovano.
Kod kosačice - gnječilice uređaj za gnječenje je izrađen od dva para glatkih ili rebrastih valjaka između kojih prolazi pokošena travna masa i gnječi se.

Kod kondicionera iza kose postavljeni su rotoudarači. Ovakvim načinom košenja i spremanja sena postiže se:

- brže i ujednačenije sušenje stabljike i lišća, skraćuje se vrijeme prosučivanjaza više od 40%,
- značajno se smanjuju kvalitativni gubici u lišću i drugim, nježnijim, hranljivim dijlovima stabljika, pa se dobija kvalitetnije sijeno,
- po završetku sušenja, stabljike su izlomljene, mekše pa ih domaće životine radije jedu,
- poboljšava se se stepen iskorišćavanja sijena u jaslama. Gnječenjem se i cepanjem grublji i nježniji dijelovi biljke izmiješaju međusobno pa životinje ne mogu da biraju već su prinuđene da sve jedu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 120x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Za spremanje stočne hrane, korišćenje odgovarajuće mehanizacije ima poseban značaj. Prva operacija kod spremanja sena, travne silaže i senaže je košenje krmnih biljaka. U tu svrhu kosačice - gnječilice (kondicioneri) imaju prednost u odnosu na sve oscilatorne i rotacione kosačice. Kosačice - gnječilice imaju zadatak ne samo da dobro i kvalitetno kose, već i da mehanički tretiraju pokošenu travnu masu i utiču na njeno brže sušenje u polju. Ovo je naročito važno za košenje lucerke i djetelina. Zbog toga se dodaci kosačicama za kondicioniranje biomase izvode u obliku lomolica ili gnječilica a može i kombinovano. Kod kosačice - gnječilice uređaj za gnječenje je izrađen od dva para glatkih ili rebrastih valjaka između kojih prolazi pokošena travna masa i gnječi se. Kod kondicionera iza kose postavljeni su rotoudarači. Ovakvim načinom košenja i spremanja sena postiže se: - brže i ujednačenije sušenje stabljike i lišća, skraćuje se vrijeme prosučivanjaza više od 40%, - značajno se smanjuju kvalitativni gubici u lišću i drugim, nježnijim, hranljivim dijlovima stabljika, pa se dobija kvalitetnije sijeno, - po završetku sušenja, stabljike su izlomljene, mekše pa ih domaće životine radije jedu, - poboljšava se se stepen iskorišćavanja sijena u jaslama. Gnječenjem se i cepanjem grublji i nježniji dijelovi biljke izmiješaju međusobno pa životinje ne mogu da biraju već su prinuđene da sve jedu.

Dodatne informacije

Izdavač Draganić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter