Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

31.760

Facebook slicica

Katalog

Međunarodno trgovačko pravo - knjiga prva

Međunarodno trgovačko pravo - knjiga prva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-635-33-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3348

Broj strana:

228

Težina:

520 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Međunarodno trgovačko pravo - KNJIGA PRVA, obuhvata prvi dio nastavnog predmeta Međunarodno trgovačko pravo koje se izučava, prema Nastavnom planu i programu na četvrtoj godini Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Ova knjiga - koja je u prvom planu koncipirana kao udžbenik, i kao takva namijenjena studentima pravnih fakulteta (dio obavezne literature za izučavanje nastavnog predmeta Međunarodno trgovačko pravo), sadrži: Uvodna razmatranja; Trgovačko pravo Evropske Zajednice/Unije i Svjetske trgovačke organizacije - WTO; i statusno međunarodno trgovačko pravo - subjekte ovog prava, uključujući i direktna strana ulaganja i slobodne zone. Sadržaj udžbenika temelji se na teorijsko-pravnom aspektu, s detaljnim osvrtom na razvoj i izvore međunarodnog trgovačkog prava - pozitivno međunarodno trgovačko pravo koje obuhvata preuzete i vlastite izvore.
S obzirom na aktuelnost sadržaja, knjiga Mežunarodno trgovačko
pravo - KNJIGA PRVA može poslužiti i poslenicima prava nauke i struke, a pogotovo licima koja se po svom profesionalnom opredjeljenju bave određenim poslovima međunarodnog prometa robe i usluga.
Poratne ekonomske, pravne i druge promjene koje su evidentne u Bosni i Hercegovini, i koje su prvenstveno usmjerene ka njenom intenzivnijem uključivanju u međunarodni promet roba i usluga, zahtijevaju i adekvatan pristup izučavanju međunarodnog trgovačkog prava i njegove primjene u praksi.

Bihać, novembar 2003. godine
Autor

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Međunarodno trgovačko pravo - KNJIGA PRVA, obuhvata prvi dio nastavnog predmeta Međunarodno trgovačko pravo koje se izučava, prema Nastavnom planu i programu na četvrtoj godini Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Ova knjiga - koja je u prvom planu koncipirana kao udžbenik, i kao takva namijenjena studentima pravnih fakulteta (dio obavezne literature za izučavanje nastavnog predmeta Međunarodno trgovačko pravo), sadrži: Uvodna razmatranja; Trgovačko pravo Evropske Zajednice/Unije i Svjetske trgovačke organizacije - WTO; i statusno međunarodno trgovačko pravo - subjekte ovog prava, uključujući i direktna strana ulaganja i slobodne zone. Sadržaj udžbenika temelji se na teorijsko-pravnom aspektu, s detaljnim osvrtom na razvoj i izvore međunarodnog trgovačkog prava - pozitivno međunarodno trgovačko pravo koje obuhvata preuzete i vlastite izvore. S obzirom na aktuelnost sadržaja, knjiga Mežunarodno trgovačko pravo - KNJIGA PRVA može poslužiti i poslenicima prava nauke i struke, a pogotovo licima koja se po svom profesionalnom opredjeljenju bave određenim poslovima međunarodnog prometa robe i usluga. Poratne ekonomske, pravne i druge promjene koje su evidentne u Bosni i Hercegovini, i koje su prvenstveno usmjerene ka njenom intenzivnijem uključivanju u međunarodni promet roba i usluga, zahtijevaju i adekvatan pristup izučavanju međunarodnog trgovačkog prava i njegove primjene u praksi. Bihać, novembar 2003. godine Autor

Dodatne informacije

Izdavač Magistrat
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter