Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Medvjedići uče o istini

Medvjedići uče o istini

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-512-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9547

Broj strana:

32

Težina:

105 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

5,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Braco i Seka se veselo igraju u kući, dok se ne dogodi nezgoda - Mamina omiljena svjetiljka završila je na podu razbijena u komadiće. Braco i Seka boje se priznati istinu, pa odluče slagati. Kako to obično biva, jedna laž vodi drugoj pa će se Braco i Seka Medvjedić uskoro naći zapleteni u klupko laži iz kojeg se teško izvući.

Stan i Jan Berenstain rođeni su 1923. godine u Philadelphiji. Kao djeca nisu se poznavali, već su se upoznali tek kao studenti na Philadelphia College of Art. Odmah su se svidjeli jedno drugom, zaključili da vole isti tip literature, da imaju isti ukus u umjetnosti i glazbi. Drugi svjetski rat ponovno ih je razdvojio, no nakon rata vjenčali su se i počeli zajedno raditi istovremeno kao pisci i ilustratori na stripovima u popularnim časopisima.

Nakon rođenja svojih dvaju sinova, počeli su pisati dječje knjige, a prva slikovnica objavljena je pod naslovom Lovci na med (The Big Honey Hunt). Bio je to početak serije slikovnica o obitelji Medvjedić, a sve ostalo je povijest. S više od pedeset izdanih slikovnica, Berenstainovi medvjedići klasik su svojega žanra, a njihove poučne priče i ljupke ilustracije jednako vole djeca i roditelji širom svijeta.

  • Originalni naziv: THE BERENSTAIN BEARS...
  • Prevodilac: Vanja Čučković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Braco i Seka se veselo igraju u kući, dok se ne dogodi nezgoda - Mamina omiljena svjetiljka završila je na podu razbijena u komadiće. Braco i Seka boje se priznati istinu, pa odluče slagati. Kako to obično biva, jedna laž vodi drugoj pa će se Braco i Seka Medvjedić uskoro naći zapleteni u klupko laži iz kojeg se teško izvući. Stan i Jan Berenstain rođeni su 1923. godine u Philadelphiji. Kao djeca nisu se poznavali, već su se upoznali tek kao studenti na Philadelphia College of Art. Odmah su se svidjeli jedno drugom, zaključili da vole isti tip literature, da imaju isti ukus u umjetnosti i glazbi. Drugi svjetski rat ponovno ih je razdvojio, no nakon rata vjenčali su se i počeli zajedno raditi istovremeno kao pisci i ilustratori na stripovima u popularnim časopisima. Nakon rođenja svojih dvaju sinova, počeli su pisati dječje knjige, a prva slikovnica objavljena je pod naslovom Lovci na med (The Big Honey Hunt). Bio je to početak serije slikovnica o obitelji Medvjedić, a sve ostalo je povijest. S više od pedeset izdanih slikovnica, Berenstainovi medvjedići klasik su svojega žanra, a njihove poučne priče i ljupke ilustracije jednako vole djeca i roditelji širom svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter