Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Medicinska mikrobiologija

Medicinska mikrobiologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-8900

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B6159

Broj strana:

730

Težina:

2100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

187,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prošlo je pet godina od prvog izdanja ovog udžbenika. U međuvremenu se u mikrobiologiji dogodilo mnogo promjena, zahvaljujući prije svega vrlo brzom razvoju različitih tehnika molekularne biologije: došlo je do boljeg poznavanja klasifikacije mikroorganizama, te se promijenila i nomenklatura mnogih mikroorganizama. Stoga su u ovom izdanju promijenjena imena većeg broja mikroorganizama, a mikrosporidiji su iz parazitologije preseljeni u mikologiju. Došlo je i do promjene u terminologiji mikrobne flore čovjeka, pa se sada govori o mikrobioti kao kompleksnoj zajednici mikroorganizama koji nastanjuju ljudsko tijelo. Pojavili su se neki novi uzročnici infekcija u čovjeka, uglavnom među bakterijama i među gljivama, virusima i parazitima. Također, razvile su se i nove brze i djelotvornije dijagnostičke metode.

U udžbeniku su ostale sve fotografije koje su bile i u prvom izdanju, kao i većina shema i crteža, do su tablice djelomično izmijenjene. Poglavlja su obnovljena prema današnjim znanjima na području medicinske mikrobiologije, uključujući literarne navode. Kao i u prvom izdanju, i ovdje je dio teksta pisan sitnim slovima – kako bi se detaljnije objasnilo neko područje i studentima predočila cjelina tog područja.

U pisanju drugoga, izmijenjenog a i obnovljenoga izdanja udžbenika sudjelovalo je 28 autora. Mnoga su poglavlja obnovili mlađi kolege te su na taj način postali suautori u tim poglavljima i tako osigurali kontinuitet udžbenika.

Kao što je rečeno u Predgovoru prvom izdanju, cilj ovog udžbenika da studente medicine uvede u svijet mikroorganizama, uzročnika bolesti u ljudi, i tako im olakša razumijevanje patogeneze, dijagnostike, liječenja i prevencije zaraznih bolesti.

Autor/i: Smilja Kalenić i suradnici

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2019
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prošlo je pet godina od prvog izdanja ovog udžbenika. U međuvremenu se u mikrobiologiji dogodilo mnogo promjena, zahvaljujući prije svega vrlo brzom razvoju različitih tehnika molekularne biologije: došlo je do boljeg poznavanja klasifikacije mikroorganizama, te se promijenila i nomenklatura mnogih mikroorganizama. Stoga su u ovom izdanju promijenjena imena većeg broja mikroorganizama, a mikrosporidiji su iz parazitologije preseljeni u mikologiju. Došlo je i do promjene u terminologiji mikrobne flore čovjeka, pa se sada govori o mikrobioti kao kompleksnoj zajednici mikroorganizama koji nastanjuju ljudsko tijelo. Pojavili su se neki novi uzročnici infekcija u čovjeka, uglavnom među bakterijama i među gljivama, virusima i parazitima. Također, razvile su se i nove brze i djelotvornije dijagnostičke metode. U udžbeniku su ostale sve fotografije koje su bile i u prvom izdanju, kao i većina shema i crteža, do su tablice djelomično izmijenjene. Poglavlja su obnovljena prema današnjim znanjima na području medicinske mikrobiologije, uključujući literarne navode. Kao i u prvom izdanju, i ovdje je dio teksta pisan sitnim slovima – kako bi se detaljnije objasnilo neko područje i studentima predočila cjelina tog područja. U pisanju drugoga, izmijenjenog a i obnovljenoga izdanja udžbenika sudjelovalo je 28 autora. Mnoga su poglavlja obnovili mlađi kolege te su na taj način postali suautori u tim poglavljima i tako osigurali kontinuitet udžbenika. Kao što je rečeno u Predgovoru prvom izdanju, cilj ovog udžbenika da studente medicine uvede u svijet mikroorganizama, uzročnika bolesti u ljudi, i tako im olakša razumijevanje patogeneze, dijagnostike, liječenja i prevencije zaraznih bolesti. Autor/i: Smilja Kalenić i suradnici

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter