Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Matematika - Sažeti priručnik

Matematika - Sažeti priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Timoti Gauers


ISBN:

978-86-521-3168-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1521

Broj strana:

200

Težina:

295 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kratko, jasno, sveobuhvatno.

Autor, ovog u svetu najprodavanijeg oksfordovog sažetog priručnika jasnim jezikom, razumljivim laiku, bez uranjanja u tehničke pojedinosti, koncizno objašjava razliku između naprednog, istraživačkog nivoa matematike i one matematike koju učimo u školi. Osnovne razlike jesu filozofske prirode, te će čitaoci posle ove knjige bolje razumeti koncepte koji im se čine paradoksalnim, poput koncepta beskonačnosti, zakrivljenog prostora ili imaginarnih brojeva kao što je kvadratni koren iz minus jedan.

Prvih nekoliko poglavlja posvećeno je opštim aspektima matematičke misli, kao što su modeli, brojevi, apstrakcije, dokazi, granice i beskonačnost, a zatim slede diskusije o konkretnijim temama. U poslednjem poglavlju odgovara se na uobičajena sociološka pitanja o matematičkoj zajednici, poput: „Da li je tačno da matematičari dostižu vrhunac u profesiji otprilike u svojoj dvadeset petoj godini?“. Autor, koji je dobio Fildsovu medalju za matematiku 1998. godine, predstavlja nam divan, lucidan vodič kroz lepotu i misteriju brojeva.

O seriji: Sažeti priručnici u izdanju Oksford presa predstavljaju savršeni način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

  • Prevodilac: Jelena Kosovac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kratko, jasno, sveobuhvatno. Autor, ovog u svetu najprodavanijeg oksfordovog sažetog priručnika jasnim jezikom, razumljivim laiku, bez uranjanja u tehničke pojedinosti, koncizno objašjava razliku između naprednog, istraživačkog nivoa matematike i one matematike koju učimo u školi. Osnovne razlike jesu filozofske prirode, te će čitaoci posle ove knjige bolje razumeti koncepte koji im se čine paradoksalnim, poput koncepta beskonačnosti, zakrivljenog prostora ili imaginarnih brojeva kao što je kvadratni koren iz minus jedan. Prvih nekoliko poglavlja posvećeno je opštim aspektima matematičke misli, kao što su modeli, brojevi, apstrakcije, dokazi, granice i beskonačnost, a zatim slede diskusije o konkretnijim temama. U poslednjem poglavlju odgovara se na uobičajena sociološka pitanja o matematičkoj zajednici, poput: „Da li je tačno da matematičari dostižu vrhunac u profesiji otprilike u svojoj dvadeset petoj godini?“. Autor, koji je dobio Fildsovu medalju za matematiku 1998. godine, predstavlja nam divan, lucidan vodič kroz lepotu i misteriju brojeva. O seriji: Sažeti priručnici u izdanju Oksford presa predstavljaju savršeni način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter