Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Masoni - Skrivena istorija

Masoni - Skrivena istorija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6011-155-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3658

Broj strana:

304

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bliži pogled na masoneriju, u njeno bogatstvo simbola, sugeriše da je neprikosnoveni čuvar spiritualnog znanja i zaboravljene mudrosti. Masoni su tako bliže povezani, čuvajući unutar svog bratstva okultne tajne od profanih. Nažalost, istorijsko poreklo masonerije je pokriveno velom, ispunjeno spekulacijama, romansama i fantazijom. Masonska pouka kaže da je masonska kecelja starija od Zlatnog Runa i Rimskog Orla, što direktno upućuje na tradiciju koja im je prethodila, drevnom Egiptu. Postoje i druge legende i tzv. alternativne teorije, po kojima je masonerija nastala od Bratstva Ruže i Krsta i Vitezova Templara, a mitska istorija masonerije ide tako daleko, sve do Adama. Zaista, ni o jednoj organizaciji nije napisano toliko knjiga kao o masoneriji, od fantastičnih do vrlo ozbiljnih studija koje su na jedan nepristrasan način pokušale da odgonetnu njenu tajnovitost i skriveno poreklo.

Jedna od takvih ozbiljnih, nepristrasnih knjiga je i ova, koja nema nameru da vas u nešto ubedi. već vam ostavlja mogućnost izbora da vi sami dođete do nekih odgovora. U ovoj knjizi saznaćete da li je masonerija jedna od nerešenih zagonetki, ispitujući različite mogućnosti njenog nastanka, vodeći vas na putovanje kroz milenijume, od sadašnjice, preko iluminata. renesansnih magova, graditelja katedrala, vitezova templara, alhemičara, rozen-krojcera, kabalista, Starozavetnih patrijarha, faraona drevnog Egipta, sve do nestalog kontinenta Atlantide. Između ostalog, saznaćete kako su misterije poput Svetog Grala, Kovčega Zavela, Filozofskog Kamena, Tarota i Kahale povezane sa legendom o Solomonovom hramu i njegovim arhitektom Hiramom Abifom.

Masoni za sebe kažu da nisu tajno društvo, ali su društvo sa tajnama. Čitajući ovu knjigu bićete bliže tajni, tajni koja je slobodno zidarstvo.

Autor

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bliži pogled na masoneriju, u njeno bogatstvo simbola, sugeriše da je neprikosnoveni čuvar spiritualnog znanja i zaboravljene mudrosti. Masoni su tako bliže povezani, čuvajući unutar svog bratstva okultne tajne od profanih. Nažalost, istorijsko poreklo masonerije je pokriveno velom, ispunjeno spekulacijama, romansama i fantazijom. Masonska pouka kaže da je masonska kecelja starija od Zlatnog Runa i Rimskog Orla, što direktno upućuje na tradiciju koja im je prethodila, drevnom Egiptu. Postoje i druge legende i tzv. alternativne teorije, po kojima je masonerija nastala od Bratstva Ruže i Krsta i Vitezova Templara, a mitska istorija masonerije ide tako daleko, sve do Adama. Zaista, ni o jednoj organizaciji nije napisano toliko knjiga kao o masoneriji, od fantastičnih do vrlo ozbiljnih studija koje su na jedan nepristrasan način pokušale da odgonetnu njenu tajnovitost i skriveno poreklo. Jedna od takvih ozbiljnih, nepristrasnih knjiga je i ova, koja nema nameru da vas u nešto ubedi. već vam ostavlja mogućnost izbora da vi sami dođete do nekih odgovora. U ovoj knjizi saznaćete da li je masonerija jedna od nerešenih zagonetki, ispitujući različite mogućnosti njenog nastanka, vodeći vas na putovanje kroz milenijume, od sadašnjice, preko iluminata. renesansnih magova, graditelja katedrala, vitezova templara, alhemičara, rozen-krojcera, kabalista, Starozavetnih patrijarha, faraona drevnog Egipta, sve do nestalog kontinenta Atlantide. Između ostalog, saznaćete kako su misterije poput Svetog Grala, Kovčega Zavela, Filozofskog Kamena, Tarota i Kahale povezane sa legendom o Solomonovom hramu i njegovim arhitektom Hiramom Abifom. Masoni za sebe kažu da nisu tajno društvo, ali su društvo sa tajnama. Čitajući ovu knjigu bićete bliže tajni, tajni koja je slobodno zidarstvo. Autor

Dodatne informacije

Izdavač Mali princ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter