Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Marlon Brando - moja ljubav, moja patnja

Marlon Brando - moja ljubav, moja patnja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-0798-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6453

Broj strana:

301

Težina:

455 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Evo priče o slavnom glumcu Marlonu Brandu, simbolu Holivuda, i jednom od najvećih glumaca dvadesetog vijeka u Americi, iz pera njegove supruge, Tahićanke.

Naime, na snimanju filma Pobuna na brodu Baunti, na ostrvu Bora Bora, Brando upoznaje devetnaestogodišnju Tariru Teripaju, Tahićanku koja u filmu pleše u jednoj sceni. Već dva puta do tada oženjen, Brando se razvodi i uspjeva da je uvjeri da je njihov zajednički život neminovnost i sigurna sreća za oboje.

No, stvarnost biva drugačija. Ispostavlja se da je Brando komplikovan i težak, istovremeno i nežan i grub, često melanholičan i odsutan, ponekad nasilan, najčešće veoma zatvoren. Razorno dejstvo Brandovog djetinjstva načinilo je od njega ranjivog i teškog čovjeka.

On i Tarita Teripaja dobijaju dvoje djece. Kći će imati tragičnu sudbinu, a njihova veza će uvijek lebdjeti između strasti i porinuća u netrpeljivost i rastanak. Ova knjiga je, prije svega, dokument i svjedočanstvo koje nam otkriva lica, naličja i maske Holivuda, složenost ne samo ovog para, već i složenost same ljubavi.

Marlon Brando iz pera Tarite Teripaje, prvorazredni je dokument ne samo o nesrećnom spoju života na Tahitiju i Holivuda, već i svjedočanstvo o ljubavom odnosu, koji su načeli slava, popularnost, novac i razne traume.

  • Originalni naziv: Judge & Juri
  • Prevodilac: Vladimir D. Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Evo priče o slavnom glumcu Marlonu Brandu, simbolu Holivuda, i jednom od najvećih glumaca dvadesetog vijeka u Americi, iz pera njegove supruge, Tahićanke. Naime, na snimanju filma Pobuna na brodu Baunti, na ostrvu Bora Bora, Brando upoznaje devetnaestogodišnju Tariru Teripaju, Tahićanku koja u filmu pleše u jednoj sceni. Već dva puta do tada oženjen, Brando se razvodi i uspjeva da je uvjeri da je njihov zajednički život neminovnost i sigurna sreća za oboje. No, stvarnost biva drugačija. Ispostavlja se da je Brando komplikovan i težak, istovremeno i nežan i grub, često melanholičan i odsutan, ponekad nasilan, najčešće veoma zatvoren. Razorno dejstvo Brandovog djetinjstva načinilo je od njega ranjivog i teškog čovjeka. On i Tarita Teripaja dobijaju dvoje djece. Kći će imati tragičnu sudbinu, a njihova veza će uvijek lebdjeti između strasti i porinuća u netrpeljivost i rastanak. Ova knjiga je, prije svega, dokument i svjedočanstvo koje nam otkriva lica, naličja i maske Holivuda, složenost ne samo ovog para, već i složenost same ljubavi. Marlon Brando iz pera Tarite Teripaje, prvorazredni je dokument ne samo o nesrećnom spoju života na Tahitiju i Holivuda, već i svjedočanstvo o ljubavom odnosu, koji su načeli slava, popularnost, novac i razne traume.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter