Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Marksove osnove medicinske biohemije - klinički pristup

Marksove osnove medicinske biohemije - klinički pristup

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-048-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

V2332

Broj strana:

564

Težina:

1690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

75,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Marksove Osnove medicinske biohemije zasnovane su na drugom izdanju Marksove medicinske biohemije: Klinički pristup. Knjiga je preoblikovana tako da se bavi prvenstveno osnovnim biohemijskim pojmovima koji su značajni za studente medicine. Ako su potrebna dodatna objašnjenja, mogu se naći u većoj, „izvornoj knjizi.

Knjiga ima dva osnovna cilja: razumijevanje strukture i funkcije proteina, kao i metaboličke osnove bolesti. Da bi usvojio to znanje, student treba da nauči kako se sintetišu i koriste veliki molekuli (DNK, RNK i proteini) i kako se energija stvara, skladišti i koristi (metabolizam). Kada se jednom shvate osnovni principi, lako je razumeti kako promene osnovnih biohemijskih procesa izazivaju bolest. U ovom tekstu studentima se, uz biohemijska objašnjenja, predstavljaju i klinički slučajevi (u „čekaonici).

Naglašava se veza između biohemije i medicine i omogućava im se da kroz biohemiju upoznaju ovu interakciju. Iako se mnogo više uči o biohemiji, pojavljuju se i pacijenti sa komplikovanijim simptomima i objašnjava se njihovo lečenje. Na taj način se naglašava medicinska strana biohemije.

  • Originalni naziv: Marks Essential Medical...
  • Prevodilac: Grupa prevodilaca
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x265
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Marksove Osnove medicinske biohemije zasnovane su na drugom izdanju Marksove medicinske biohemije: Klinički pristup. Knjiga je preoblikovana tako da se bavi prvenstveno osnovnim biohemijskim pojmovima koji su značajni za studente medicine. Ako su potrebna dodatna objašnjenja, mogu se naći u većoj, „izvornoj knjizi. Knjiga ima dva osnovna cilja: razumijevanje strukture i funkcije proteina, kao i metaboličke osnove bolesti. Da bi usvojio to znanje, student treba da nauči kako se sintetišu i koriste veliki molekuli (DNK, RNK i proteini) i kako se energija stvara, skladišti i koristi (metabolizam). Kada se jednom shvate osnovni principi, lako je razumeti kako promene osnovnih biohemijskih procesa izazivaju bolest. U ovom tekstu studentima se, uz biohemijska objašnjenja, predstavljaju i klinički slučajevi (u „čekaonici). Naglašava se veza između biohemije i medicine i omogućava im se da kroz biohemiju upoznaju ovu interakciju. Iako se mnogo više uči o biohemiji, pojavljuju se i pacijenti sa komplikovanijim simptomima i objašnjava se njihovo lečenje. Na taj način se naglašava medicinska strana biohemije.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter