Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Markovi konaci : mrijeti ko̕ gospodin

Markovi konaci : mrijeti ko̕ gospodin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958780151

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9391

Broj strana:

252

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

... Istina i ovdje dijelom kroz aktualne i angažirane zapise. No što Vešović priča o sebi i o drugima - o sebi kroz druge - sto o svom rodu i porodu? Nadasve iskreno, jednostavno i pitko štivo kojim se ovaj u svakom slučaju intrigantni intelektualac oprašta od jednog doba i jedne izražajnosti. Priča o jednom životnom vijeku, njegovim prijelomnicama i mijenama. Ogoljeno do boli, iskreno do suza.

Doktor Vule je socijalista za ženske bolesti, kako veli jedan iz priče Dragiše Vašića i jedan Maho iz sela Kanja kod Bijelog Polja. Rječit, bistar i zgodan, ali sve troje na prilično odbojan način koji te prisili da odmah pomisliš: dahija! Pravi provincijski dahija koji ima pare, žene i božansku vlast nad životima svojih bližnjih. Kladio bi se da guli jabuku spiralno i da svud ulazi bez kucanja.
Brzo sam uočio da na isti način priča o ženama i poreznoj upravi, kao da su riječi neka vrsta četke koju možeš upotrebljavati i kad čistiš cipele i kad čistiš odijelo. Učinje mi se da iz njegove užasne trezvenosti govori palanka kao grob svih snova. Uz neophodnu dopunu: sanjarije su rezervirane za ljude s tvorničkom greškom, a ne za ljude koji savršeno barataju loptom. . .

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

... Istina i ovdje dijelom kroz aktualne i angažirane zapise. No što Vešović priča o sebi i o drugima - o sebi kroz druge - sto o svom rodu i porodu? Nadasve iskreno, jednostavno i pitko štivo kojim se ovaj u svakom slučaju intrigantni intelektualac oprašta od jednog doba i jedne izražajnosti. Priča o jednom životnom vijeku, njegovim prijelomnicama i mijenama. Ogoljeno do boli, iskreno do suza. Doktor Vule je socijalista za ženske bolesti, kako veli jedan iz priče Dragiše Vašića i jedan Maho iz sela Kanja kod Bijelog Polja. Rječit, bistar i zgodan, ali sve troje na prilično odbojan način koji te prisili da odmah pomisliš: dahija! Pravi provincijski dahija koji ima pare, žene i božansku vlast nad životima svojih bližnjih. Kladio bi se da guli jabuku spiralno i da svud ulazi bez kucanja. Brzo sam uočio da na isti način priča o ženama i poreznoj upravi, kao da su riječi neka vrsta četke koju možeš upotrebljavati i kad čistiš cipele i kad čistiš odijelo. Učinje mi se da iz njegove užasne trezvenosti govori palanka kao grob svih snova. Uz neophodnu dopunu: sanjarije su rezervirane za ljude s tvorničkom greškom, a ne za ljude koji savršeno barataju loptom. . .

Dodatne informacije

Izdavač Hercegtisak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter