Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Marko Polo - od Venecije do Ksanadua

Marko Polo - od Venecije do Ksanadua

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0372-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2212

Broj strana:

427

Težina:

420 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najslavniji Evropljanin koji je istražio Aziju, Marko Polo je prvi pravi svjetski putnik. Njegovo iskustvo predstavlja najraniji most između Istoka i Zapada, njegovo ime je sinonim za avanturu i otkrića; tokom šest vijekova pobuđivao je sveopštu očaranost a njegove priče podstakle su maštu brojnih istoriografa da stvaraju lažne mitologije.

Lorens Bergrin predstavlja nam prvu potpunu biografiju jedne od zanimljivijih ličnosti svjetske istorije. Odiseja Marka Pola na Putu svile u ovom remek-djelu napisana je raskošno i do najsitnijih detalja.

Marka Pola upoznajemo kao neiskusnog mladića, potomka imućne trgovačke porodice iz Venecije, koji se kao sedamnaestogodišnjak 1271. godine sa ocem i stricem otisnuo put Azije. Zatim ga vidimo kao povjerenika Kublaj-kana, najstrašnijeg i najmoćnijeg vladara na svijetu, i pratimo njegov razvoj do iskusnog diplomate i kanovog čovjeka od povjerenja. Slijedimo ga dok se vraća kući, u Veneciju, pretovaren silnim bogatstvima, najnovijim izumima i tovarom priča teškim dvadeset četiri godine. Posmatramo i njegovu saradnju sa čuvenim piscem Rustičelom iz Pize, koji je u Marku Polu odmah prepoznao priču kakva se sreće jednom u životu; oživljene nevjerovatnom moći zapažanja, Markove priče nije trebalo mnogo doterivati.

Koristeći autentične izvore podataka kao i iskustva sa svog putovanja Markovim stopama po Kini i Mongoliji, Bergrin istražuje kontroverze koje prate legendu o Marku. Objedinivši u sebi istoriju, biografiju i putopis, ovo djelo predstavlja jedinstvenu hroniku o čovjeku koji je proširio granice ljudskog znanja i mašte. Ova biografija nas vodi na put do granica istorije, i dalje.

  • Prevodilac: Tamara Trifunović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najslavniji Evropljanin koji je istražio Aziju, Marko Polo je prvi pravi svjetski putnik. Njegovo iskustvo predstavlja najraniji most između Istoka i Zapada, njegovo ime je sinonim za avanturu i otkrića; tokom šest vijekova pobuđivao je sveopštu očaranost a njegove priče podstakle su maštu brojnih istoriografa da stvaraju lažne mitologije. Lorens Bergrin predstavlja nam prvu potpunu biografiju jedne od zanimljivijih ličnosti svjetske istorije. Odiseja Marka Pola na Putu svile u ovom remek-djelu napisana je raskošno i do najsitnijih detalja. Marka Pola upoznajemo kao neiskusnog mladića, potomka imućne trgovačke porodice iz Venecije, koji se kao sedamnaestogodišnjak 1271. godine sa ocem i stricem otisnuo put Azije. Zatim ga vidimo kao povjerenika Kublaj-kana, najstrašnijeg i najmoćnijeg vladara na svijetu, i pratimo njegov razvoj do iskusnog diplomate i kanovog čovjeka od povjerenja. Slijedimo ga dok se vraća kući, u Veneciju, pretovaren silnim bogatstvima, najnovijim izumima i tovarom priča teškim dvadeset četiri godine. Posmatramo i njegovu saradnju sa čuvenim piscem Rustičelom iz Pize, koji je u Marku Polu odmah prepoznao priču kakva se sreće jednom u životu; oživljene nevjerovatnom moći zapažanja, Markove priče nije trebalo mnogo doterivati. Koristeći autentične izvore podataka kao i iskustva sa svog putovanja Markovim stopama po Kini i Mongoliji, Bergrin istražuje kontroverze koje prate legendu o Marku. Objedinivši u sebi istoriju, biografiju i putopis, ovo djelo predstavlja jedinstvenu hroniku o čovjeku koji je proširio granice ljudskog znanja i mašte. Ova biografija nas vodi na put do granica istorije, i dalje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter