Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Mamasafari (i ostale stvari)

Mamasafari (i ostale stvari)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-515-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7722

Broj strana:

69

Težina:

125 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poputbina je možda prava riječ za sadržaj zbirke Mamasafari (i ostale stvari) Olje Savičević Ivančević, jer tri ciklusa zbirke su manje ili više izravno vezana za putovanja.

Obilje koje čini poputbinu, a koje nužno mora biti kondenzirano kako bi stalo u manju knjigu-torbu, mogli bismo grubo razvrstati u pjesme-reportaže, pjesme-putopise, pjesme-dokumentarce, pjesme-pamflete, pjesme-eseje, pjesme-fikcije, pjesme-priče, obične pjesme u prozi, obične pjesme, bilješke…

U svakom slučaju, sve je ovdje od 100 %-tnog pamuka koji pjesničkom magijom dobiva trajnost glinenih pločica.

Prvi ciklus Istanbulske razglednice donosi baš ono što mu ime kaže na način takav da bi tursko Ministarstvo kulture odmah trebalo autorici početi pisati zahvalnicu namirisanu svim začinima bazara i ponuditi joj barem još jedan boravak u Istanbulu.

Srednji ciklus Mamasafari (i ostale stvari) donosi poeziju porodičnog i osobnog safarija u kojoj se pozicija majke u kojoj još živi i dijete i djetinjstvo, ali i odnos s vlastitom majkom isprepliću kao korijenje i kamenje. Tih uloga nema bez ljubavi i ostalih nečistih, divljih i svakodnevnih sila čije privođenje u poeziju zahtijeva prodorno oko, gipku ruku i otvaranje rajfršlusa utrobe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Poputbina je možda prava riječ za sadržaj zbirke Mamasafari (i ostale stvari) Olje Savičević Ivančević, jer tri ciklusa zbirke su manje ili više izravno vezana za putovanja. Obilje koje čini poputbinu, a koje nužno mora biti kondenzirano kako bi stalo u manju knjigu-torbu, mogli bismo grubo razvrstati u pjesme-reportaže, pjesme-putopise, pjesme-dokumentarce, pjesme-pamflete, pjesme-eseje, pjesme-fikcije, pjesme-priče, obične pjesme u prozi, obične pjesme, bilješke… U svakom slučaju, sve je ovdje od 100 %-tnog pamuka koji pjesničkom magijom dobiva trajnost glinenih pločica. Prvi ciklus Istanbulske razglednice donosi baš ono što mu ime kaže na način takav da bi tursko Ministarstvo kulture odmah trebalo autorici početi pisati zahvalnicu namirisanu svim začinima bazara i ponuditi joj barem još jedan boravak u Istanbulu. Srednji ciklus Mamasafari (i ostale stvari) donosi poeziju porodičnog i osobnog safarija u kojoj se pozicija majke u kojoj još živi i dijete i djetinjstvo, ali i odnos s vlastitom majkom isprepliću kao korijenje i kamenje. Tih uloga nema bez ljubavi i ostalih nečistih, divljih i svakodnevnih sila čije privođenje u poeziju zahtijeva prodorno oko, gipku ruku i otvaranje rajfršlusa utrobe.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter