Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mama Leone

Mama Leone

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-589-43-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2502

Broj strana:

310

Težina:

597 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mama Leone kompozicijski je podijeljena u dvije cjeline: Prvi dio nosi naslov Kad sam se rodio, zalajao je pas na hodniku rodilišta, a drugi Tog dana zavrsavala je jedna dječja povijest. Priče iz prvog i drugog dijela tematski se razlikuju. U prvom dijelu zbirke radnja je locirana u Drvenik i Sarajevo, a riječ je o prijelazu šezdesetih u sedamdesete godine proslog stoljeća.

Radnja drugog dijela zbiva se poslije, u devedesetim godinama, i locirana je u razne daleke zemlje u kojima su se, bježeći pred zlom, našli bosanski prognanici. Dok je prvi dio pisan pozicijom pripovjedača u prvom licu, mlade osobe koja se zove Miljenko, drugi dio koristi neutralniju govorničku tačku trećeg lica, a samo ponekad odluta u intimnije prvo, tačnije u lik, uz koji se više veže stvarni autor na način na koji se to čini u prvom dijelu knjige.

Priče o junacima zgroženim nad stvarnošću (odlaskom u druge prostore gube i kontakt s njom), iz dijela Tog dana završavala je jedna djecja povijest, funkcioniraju kao kontrapunkt dječijoj viziji iz prvoga dijela. Sigurna predratna prošlost dana kroz individualno (definiranje vlastite biološke pripadnosti) smijenjena je nesigurnom poslijeratnom budućnošću opisanom u općem (likovi rasireni u svijetu gube svaku pripadnost). U sredini je sadašnjost, trenutak u kojem se o tome pripovijeda.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mama Leone kompozicijski je podijeljena u dvije cjeline: Prvi dio nosi naslov Kad sam se rodio, zalajao je pas na hodniku rodilišta, a drugi Tog dana zavrsavala je jedna dječja povijest. Priče iz prvog i drugog dijela tematski se razlikuju. U prvom dijelu zbirke radnja je locirana u Drvenik i Sarajevo, a riječ je o prijelazu šezdesetih u sedamdesete godine proslog stoljeća. Radnja drugog dijela zbiva se poslije, u devedesetim godinama, i locirana je u razne daleke zemlje u kojima su se, bježeći pred zlom, našli bosanski prognanici. Dok je prvi dio pisan pozicijom pripovjedača u prvom licu, mlade osobe koja se zove Miljenko, drugi dio koristi neutralniju govorničku tačku trećeg lica, a samo ponekad odluta u intimnije prvo, tačnije u lik, uz koji se više veže stvarni autor na način na koji se to čini u prvom dijelu knjige. Priče o junacima zgroženim nad stvarnošću (odlaskom u druge prostore gube i kontakt s njom), iz dijela Tog dana završavala je jedna djecja povijest, funkcioniraju kao kontrapunkt dječijoj viziji iz prvoga dijela. Sigurna predratna prošlost dana kroz individualno (definiranje vlastite biološke pripadnosti) smijenjena je nesigurnom poslijeratnom budućnošću opisanom u općem (likovi rasireni u svijetu gube svaku pripadnost). U sredini je sadašnjost, trenutak u kojem se o tome pripovijeda.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Zoro
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter