Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mali princ

Mali princ

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-21-622-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B3633

Broj strana:

91

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kada je francuski pisac Antonie de Saint- Exupery dobio ponudu da napiše nešto za djecu, on je već donekle bio poznat pisac. Međutim, njegovo književno djelo je bilo skromno i nije skretalo neku posebnu pažnju čitalačke publike i kritike. Tek kada je napisao alegorijsku priču Mali princ i objavio je 1940, ušao je u književnost za djecu kao nezaobilazni pisac, ušavši tako i u gotovo sve školske programe širom svijeta. Za kratko vrijeme Mali princ je doživio bezbroj izdanja i štampan u stotinama hiljada primjeraka. Smatra se da je Mali princ po broju izdanja gotovo na svim jezicima svijeta, jedina knjiga koja je dostigla izdavački fenomen svetih knjiga Biblije i Kurana. Mali princ je knjiga za djecu, koja je namijenjena i odraslima. I upravo niko ne bi mogao da tvrdi ko ovu knjigu više čita: djeca ili odrasli.

I dok druge knjige vremenom, ili promjenom prilika, gube od svoje popularnosti, Mali Princ, naprotiv, kao da vremenom dobiva nova krila, ne gubeći ništa od svoje
ljepote, aktuelnosti, svježine i univerzalnog značenja. Ta popularnost Malog Princa da se objasniti ponajprije univerzalnošću i bogatstvom vječnih čovjekovih odlika, u kojima ljubav igra jednu od odlučujućih uloga. I kako svako književno djelo u novom vremenu dobija novo osvjetljenje i nove vrijednosti, tako i Mali Princ u ovo naše vrijeme upravo dolazi kao knjiga koja će u našu dušu unijeti nova ozračja ljubavi za druge, jer se ljubav, inače, odnosi na drugoga.

(Prevodilac ovog izdanja, Ante Granić, izvod iz pogovora)

  • Originalni naziv: Le petit Prince
  • Prevodilac: Ante Granić
  • Edicija: Lastavica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Kada je francuski pisac Antonie de Saint- Exupery dobio ponudu da napiše nešto za djecu, on je već donekle bio poznat pisac. Međutim, njegovo književno djelo je bilo skromno i nije skretalo neku posebnu pažnju čitalačke publike i kritike. Tek kada je napisao alegorijsku priču Mali princ i objavio je 1940, ušao je u književnost za djecu kao nezaobilazni pisac, ušavši tako i u gotovo sve školske programe širom svijeta. Za kratko vrijeme Mali princ je doživio bezbroj izdanja i štampan u stotinama hiljada primjeraka. Smatra se da je Mali princ po broju izdanja gotovo na svim jezicima svijeta, jedina knjiga koja je dostigla izdavački fenomen svetih knjiga Biblije i Kurana. Mali princ je knjiga za djecu, koja je namijenjena i odraslima. I upravo niko ne bi mogao da tvrdi ko ovu knjigu više čita: djeca ili odrasli. I dok druge knjige vremenom, ili promjenom prilika, gube od svoje popularnosti, Mali Princ, naprotiv, kao da vremenom dobiva nova krila, ne gubeći ništa od svoje ljepote, aktuelnosti, svježine i univerzalnog značenja. Ta popularnost Malog Princa da se objasniti ponajprije univerzalnošću i bogatstvom vječnih čovjekovih odlika, u kojima ljubav igra jednu od odlučujućih uloga. I kako svako književno djelo u novom vremenu dobija novo osvjetljenje i nove vrijednosti, tako i Mali Princ u ovo naše vrijeme upravo dolazi kao knjiga koja će u našu dušu unijeti nova ozračja ljubavi za druge, jer se ljubav, inače, odnosi na drugoga. (Prevodilac ovog izdanja, Ante Granić, izvod iz pogovora)

    Dodatne informacije

    Izdavač Sarajevo Publishing
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter