Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mala specijalna pedagogija - O ophođenju s teškom djecom

Mala specijalna pedagogija - O ophođenju s teškom djecom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6101-52-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9609

Broj strana:

115

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj knjizi autor se bavi životnom i školskom svakodnevicom djece koju se obično naziva teškom, nemirnom svadljivom, drskom, nasilnom i agresivnom. Riječ je o djeci koja ometaju život društvene zajednice i koja uvijek iznova narušavaju mir. U knjizi se također opisuju djeca koja su nepovjerljiva, zakočena i zlostavljana. Knjiga je namijenjena širokom krugu čitatelja. Od osobita interesa je za roditelje, pogotovo nadomjesne roditelje, te usvojitelje i udomitelje. Nezaobilazno je štivo za odgojitelje u dječjim domovima i vrtićima, učitelje i pedagoge (socijalne i specijalne), socijalne radnike, defektologe, dječje i kliničke psihologe, te medicinske i druge stručnjake koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i to od predškolske do adolescentske dobi.

Iz knjige

Ova mala knjiga prvenstveno je nastala na temelju jednog šlanka što je prvotno bio publiciran u uglednom časopisu za pomoć mladima u praksi i znanosti Unsere Jugend (Naša mladež). Rukovođen dugogodišnjim iskustvom s domskom djecom, pokušao sam tom prigodom dati odgovor na pitanje kako bi netko tko ipak nije adekvatno obrazovan specijalni pedagog trebao postupati s teškom djecom koja nemaju (sad već osporavanu) sreću da budu podvrgnuta terapiji, ili pak da budu smještena u neku specijalno-pedagošku ustanovu. Spomenuti su članak praktičari iz svih područja pomoći mladima iznenađujuće dobro prihvatili, a osobito moji supatnici - domski odgojitelji koji se prvenstveno laćaju zadatka skrbi za djecu bez doma i zavičaja, ali isto tako i razni suradnici u posredovateljskim službama za djecu potrebitu udomljenja i usvajanja, zatim odgojiteljice u dječjim vrtićima te učitelji na osnovnih školama što ih danas pohađaju mnogi učenici kod kojih postoje duševni poremećaji. Osim toga, spomenutim se člankom kao materijalom za izobraznu odgojitelja također služe predavači na strukovnim učilištima u natavi socijalne pedagogije. To je još jedan dokaz više da osim obilja visokoparne stručne literature (citat preuzet iz jedne recenzije) uistinu postoji potreba za jednostavnim, u jezičnom smislu posvema razumljivim i praktično sročenim publikacijama savjetodavne naravi, pri čemu se, dakako, prije svega radi o načinu savjetovanja što ne govori o nepročišćenoj, u odnosu na teoriju neprijateljski nastrojenoj ljubavi spram djeteta, koja sve što se tiče postupanja s djecom ipak najradije prepušta starim dobrim navikama.

  • Originalni naziv: Eine kleine Heilpädagogik:...
  • Prevodilac: Sead Muhamedagić
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj knjizi autor se bavi životnom i školskom svakodnevicom djece koju se obično naziva teškom, nemirnom svadljivom, drskom, nasilnom i agresivnom. Riječ je o djeci koja ometaju život društvene zajednice i koja uvijek iznova narušavaju mir. U knjizi se također opisuju djeca koja su nepovjerljiva, zakočena i zlostavljana. Knjiga je namijenjena širokom krugu čitatelja. Od osobita interesa je za roditelje, pogotovo nadomjesne roditelje, te usvojitelje i udomitelje. Nezaobilazno je štivo za odgojitelje u dječjim domovima i vrtićima, učitelje i pedagoge (socijalne i specijalne), socijalne radnike, defektologe, dječje i kliničke psihologe, te medicinske i druge stručnjake koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i to od predškolske do adolescentske dobi. Iz knjige Ova mala knjiga prvenstveno je nastala na temelju jednog šlanka što je prvotno bio publiciran u uglednom časopisu za pomoć mladima u praksi i znanosti Unsere Jugend (Naša mladež). Rukovođen dugogodišnjim iskustvom s domskom djecom, pokušao sam tom prigodom dati odgovor na pitanje kako bi netko tko ipak nije adekvatno obrazovan specijalni pedagog trebao postupati s teškom djecom koja nemaju (sad već osporavanu) sreću da budu podvrgnuta terapiji, ili pak da budu smještena u neku specijalno-pedagošku ustanovu. Spomenuti su članak praktičari iz svih područja pomoći mladima iznenađujuće dobro prihvatili, a osobito moji supatnici - domski odgojitelji koji se prvenstveno laćaju zadatka skrbi za djecu bez doma i zavičaja, ali isto tako i razni suradnici u posredovateljskim službama za djecu potrebitu udomljenja i usvajanja, zatim odgojiteljice u dječjim vrtićima te učitelji na osnovnih školama što ih danas pohađaju mnogi učenici kod kojih postoje duševni poremećaji. Osim toga, spomenutim se člankom kao materijalom za izobraznu odgojitelja također služe predavači na strukovnim učilištima u natavi socijalne pedagogije. To je još jedan dokaz više da osim obilja visokoparne stručne literature (citat preuzet iz jedne recenzije) uistinu postoji potreba za jednostavnim, u jezičnom smislu posvema razumljivim i praktično sročenim publikacijama savjetodavne naravi, pri čemu se, dakako, prije svega radi o načinu savjetovanja što ne govori o nepročišćenoj, u odnosu na teoriju neprijateljski nastrojenoj ljubavi spram djeteta, koja sve što se tiče postupanja s djecom ipak najradije prepušta starim dobrim navikama.

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter