Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.227

Facebook slicica

Katalog

Majstor obmane

Majstor obmane

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00538-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4958

Broj strana:

267

Težina:

383 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U Parizu je otvorena izložba skulptura pod nazivom Ars Mortis, događaj koji je odmah izazvao burne reakcije javnosti: autor je umjetnik kojeg ne interesuje drvo ili kamen, već za svoja djela koristi isključivo ljudsko tijelo i dušu.

Valentina, mlada i talentovana restauratorka, sjedi očajna nad remek-djelom falsifikatora, imitacijom gvaša čuvenog Marka Šagala, pokušavajući da nađe barem naznaku dokaza da je ovo djelo kopija. Gvaš je kupio njen šef, Elijas Stern, jedan od najozloglašenijih trgovaca umjetninama, i to za milion eura na spektakularnoj aukciji i time izazvao pravi skandal.
Mobilni telefon je zavibrirao, skrenuvši joj pažnju s posla. Njena prijateljica Židit zove je da joj kaže nevjerovatnu vijest: pronašla je svog muža, koji je nestao prije devet godina. I to upravo na neobičnoj izložbi, među izloženim tijelima, u položaju koji je bio savršena imitacija Mikelanđelovog Davida.
Da li su slučaj genijalnog falsifikata i neočekivano otkriće nestalog čovjeka tijesno povezani? Na vama je da otkrijete u ovom nesvakidašnjem i uzbudljivom trileru koji će u vama probuditi želju da zakoračite na mračnu stranu umjetnosti.

  • Originalni naziv: Le Skulpteur Dames
  • Prevodilac: Marija Krstić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Parizu je otvorena izložba skulptura pod nazivom Ars Mortis, događaj koji je odmah izazvao burne reakcije javnosti: autor je umjetnik kojeg ne interesuje drvo ili kamen, već za svoja djela koristi isključivo ljudsko tijelo i dušu. Valentina, mlada i talentovana restauratorka, sjedi očajna nad remek-djelom falsifikatora, imitacijom gvaša čuvenog Marka Šagala, pokušavajući da nađe barem naznaku dokaza da je ovo djelo kopija. Gvaš je kupio njen šef, Elijas Stern, jedan od najozloglašenijih trgovaca umjetninama, i to za milion eura na spektakularnoj aukciji i time izazvao pravi skandal. Mobilni telefon je zavibrirao, skrenuvši joj pažnju s posla. Njena prijateljica Židit zove je da joj kaže nevjerovatnu vijest: pronašla je svog muža, koji je nestao prije devet godina. I to upravo na neobičnoj izložbi, među izloženim tijelima, u položaju koji je bio savršena imitacija Mikelanđelovog Davida. Da li su slučaj genijalnog falsifikata i neočekivano otkriće nestalog čovjeka tijesno povezani? Na vama je da otkrijete u ovom nesvakidašnjem i uzbudljivom trileru koji će u vama probuditi želju da zakoračite na mračnu stranu umjetnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter