Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Lutajući soko

Lutajući soko

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džamil Ahmad


ISBN:

978-86-521-0922-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4673

Broj strana:

168

Težina:

298 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nezaboravni portret svijeta običaja i saosećanja, ljubavi i svireposti, patnji i opstanka, nepoznatog i nemilosrdnog.

Vjekovima duga, surova i lijepa tradicija stvorila je kruto ustrojstvo života u divljoj, očaravajućoj oblasti na tromeđi Irana, Pakistana i Avganistana. Taj svijet je zastrašujuć, a njegovi žitelji neprestano su podvrgnuti krajnostima prirode i kulture. U tom svijetu dječak po imenu Tor Baz, Crni Soko, luta od plemena do plemena, susreće ljude koji se bore pod različitim zastavama i žene koje rizikuju sve ako prekrše zakone časti svog društva. Odakle je došao Tor Baz i kuda će ga sudbina odvesti?

Bilježeći prkosnu priču Tor Baza, Ahmad je napisao nezaboravni roman pun razumevanja, saosećanja i vanvremenske mudrosti. Izuzetno blago i osetljivo opisuje krhki nemilosrdni svijet koji se menja s razvojem savremenih sila. Danas se mnogo govori o ovoj nezamislivo zabačenoj oblasti kao o geopolitičkom rasadniku zavera, vazdušnih napada i sukoba, ali Džamil Ahmad, majstor pripovedanja, bogatim i uzbudljivim glasom otkriva nam iznutra čarolije ove drevne kulture odane pojmu časti.

  • Originalni naziv: The Wandering Falcon
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nezaboravni portret svijeta običaja i saosećanja, ljubavi i svireposti, patnji i opstanka, nepoznatog i nemilosrdnog. Vjekovima duga, surova i lijepa tradicija stvorila je kruto ustrojstvo života u divljoj, očaravajućoj oblasti na tromeđi Irana, Pakistana i Avganistana. Taj svijet je zastrašujuć, a njegovi žitelji neprestano su podvrgnuti krajnostima prirode i kulture. U tom svijetu dječak po imenu Tor Baz, Crni Soko, luta od plemena do plemena, susreće ljude koji se bore pod različitim zastavama i žene koje rizikuju sve ako prekrše zakone časti svog društva. Odakle je došao Tor Baz i kuda će ga sudbina odvesti? Bilježeći prkosnu priču Tor Baza, Ahmad je napisao nezaboravni roman pun razumevanja, saosećanja i vanvremenske mudrosti. Izuzetno blago i osetljivo opisuje krhki nemilosrdni svijet koji se menja s razvojem savremenih sila. Danas se mnogo govori o ovoj nezamislivo zabačenoj oblasti kao o geopolitičkom rasadniku zavera, vazdušnih napada i sukoba, ali Džamil Ahmad, majstor pripovedanja, bogatim i uzbudljivim glasom otkriva nam iznutra čarolije ove drevne kulture odane pojmu časti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter