Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Lovac na zmajeve

Lovac na zmajeve

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7470-159-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K7941

Broj strana:

301

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj snažan debitantski roman… pripovijeda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Oboje mijenjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovjedaču, koji sazrijeva u posljednjim mirnim danima svoje otadžbine, prije revolucije i upada ruske vojske. Ali politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su dio ove priče. U Lovcu na zmajeve Haled Hoseini nam daje živopisnu i životnu priču koja nas podsjeća na to koliko se njegov narod bori da trijumfuje nad silama nasilja - silama koje mu i danas prijete.

Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja - samo žestoka, snažna proza… intimna povijest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i riječnik da bi nas zaokupila i prosvijetlila. Pojedini dijelovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju.

  • Originalni naziv: The Kite Runner
  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj snažan debitantski roman… pripovijeda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Oboje mijenjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovjedaču, koji sazrijeva u posljednjim mirnim danima svoje otadžbine, prije revolucije i upada ruske vojske. Ali politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su dio ove priče. U Lovcu na zmajeve Haled Hoseini nam daje živopisnu i životnu priču koja nas podsjeća na to koliko se njegov narod bori da trijumfuje nad silama nasilja - silama koje mu i danas prijete. Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja - samo žestoka, snažna proza… intimna povijest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i riječnik da bi nas zaokupila i prosvijetlila. Pojedini dijelovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter