Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Lopovi i psi

Lopovi i psi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nagib Mahfuz


ISBN:

9958-41-125-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0350

Broj strana:

108

Težina:

247 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Egipatski književnik Nagib Mahfuz, svrstao se među svjetske pisce, zvanično to potvrdivši dobijanjem Nobelove nagrade (1988. godine). Sa četrdesetak romana, petnaest zbirki kratkih priča i većim brojem filmskih scenarija, ima nepodijeljen ugled vodećega arapskoga pisca.

Historiju Egipta i specifičan razvitak društva Mahfuz je vješto koristio kao pozadinu za portretiranje autentičnih literarnih junaka. Lopovi i psi, ima elemente trilera (ubistvo, potjera, nevjerna žena...) što radnju knjige čini jako uzbudljivom, no Mahfuz, koristeći se tehnikom romana toka svijesti spušta čitatelja u najskrovitije dubine junakove psihe, otvarajući tako mnogo širu perspektivu koja zajedno sa napetošću trilera čini knjigu još neodoljivijom.

Noć je tiha. Mjesec još nije izašao. Mrak je kao zid koji pregrađuje put. U dubini mezarja zaranja u koloplet mraka, u kojem se ni po čemu ne uspijeva orijentisati. Pojma nema da li u kretanju ide naprijed, ili nazad. Premda u njemu tinja samo slabašan tračak nade, pun je razorne snage.

  • Edicija: Džepna knjiga
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 128x198
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Egipatski književnik Nagib Mahfuz, svrstao se među svjetske pisce, zvanično to potvrdivši dobijanjem Nobelove nagrade (1988. godine). Sa četrdesetak romana, petnaest zbirki kratkih priča i većim brojem filmskih scenarija, ima nepodijeljen ugled vodećega arapskoga pisca. Historiju Egipta i specifičan razvitak društva Mahfuz je vješto koristio kao pozadinu za portretiranje autentičnih literarnih junaka. Lopovi i psi, ima elemente trilera (ubistvo, potjera, nevjerna žena...) što radnju knjige čini jako uzbudljivom, no Mahfuz, koristeći se tehnikom romana toka svijesti spušta čitatelja u najskrovitije dubine junakove psihe, otvarajući tako mnogo širu perspektivu koja zajedno sa napetošću trilera čini knjigu još neodoljivijom. Noć je tiha. Mjesec još nije izašao. Mrak je kao zid koji pregrađuje put. U dubini mezarja zaranja u koloplet mraka, u kojem se ni po čemu ne uspijeva orijentisati. Pojma nema da li u kretanju ide naprijed, ili nazad. Premda u njemu tinja samo slabašan tračak nade, pun je razorne snage.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter