Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ljudski um - i kako ga najbolje iskoristiti

Ljudski um - i kako ga najbolje iskoristiti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Wilson


ISBN:

978-953-14-0411-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1883

Broj strana:

332

Težina:

710 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

ROBERT WINSTON jedan je od najpoznatijih britanskih znanstvenika. Kao profesor istraživanja plodnosti na Imperial Collegeu Sveucilišta u Londonu, ravnatelj odjela istraživanja i razvoja pri Nacionalnoj zdravstvenoj službi te savjetnik za ginekologiju i opstetriku u bolnici Hammersmith, pridonio je napretku medicine plodnosti i vodeći je autoritet rasprave o genetičkom inženjeringu.

Njegove televizijske serije Kako nastaju djeca, Ljudsko tijelo, Nadčovjek, Ljudski instinkt te Šetnja sa spiljskim ljudima učinile su ga poznatim u svakom britanskom domu. Godine 1995. proglašen je barunom.

Najsloženiji i najtajnovitiji predmet u svemiru ne izgleda naročito. Obavijen je dosadno sivom opnom i nalikuje divovskoj, naboranoj gljivi. Njegova zagonetnost stoljećima je zaokupljivala znanstvenike, filozofe i umjetnike. Riječ je, dakako, o ljudskom mozgu.

Nova tehnološka postignuća pomažu nam da shvatimo kako mozak oživljava ljudski um. Danas možemo vidjeti neobičnu složenost moždanih krugova, promatrati koja područja rabe energiju i koje živčane stanice stvaraju struju dok se zaljubljujemo, izgovaramo laž ili sanjarimo o dobitku na lotu. A unutar sto milijardi stanica te mekane mreže nalazi se nešto iznimno: vi.

U ovoj vas zabavnoj i razumljivoj knjizi Robert Winston vodi duboko u procese ljudskog uma, otkriva kako su naši osjeti te naša čuvstva i osobnost plod ljupkog plesa gena i okoline koji oblikuje naše životne puteve. Osim što objašnjava kako stvaramo i gubimo sjećanja, kako je naš stalno promjenjivi mozak odgovoran za ispade bijesa u ranom djetinjstvu, snažna čuvstva tinejdžerskog doba te nesuglasice između spolova, autor također otkriva istinu o fenomenima izvanosjetilne percepcije, déjà vua te izvantjelesnih iskustava.

  • Prevodilac: Tomislav Šostar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

ROBERT WINSTON jedan je od najpoznatijih britanskih znanstvenika. Kao profesor istraživanja plodnosti na Imperial Collegeu Sveucilišta u Londonu, ravnatelj odjela istraživanja i razvoja pri Nacionalnoj zdravstvenoj službi te savjetnik za ginekologiju i opstetriku u bolnici Hammersmith, pridonio je napretku medicine plodnosti i vodeći je autoritet rasprave o genetičkom inženjeringu. Njegove televizijske serije Kako nastaju djeca, Ljudsko tijelo, Nadčovjek, Ljudski instinkt te Šetnja sa spiljskim ljudima učinile su ga poznatim u svakom britanskom domu. Godine 1995. proglašen je barunom. Najsloženiji i najtajnovitiji predmet u svemiru ne izgleda naročito. Obavijen je dosadno sivom opnom i nalikuje divovskoj, naboranoj gljivi. Njegova zagonetnost stoljećima je zaokupljivala znanstvenike, filozofe i umjetnike. Riječ je, dakako, o ljudskom mozgu. Nova tehnološka postignuća pomažu nam da shvatimo kako mozak oživljava ljudski um. Danas možemo vidjeti neobičnu složenost moždanih krugova, promatrati koja područja rabe energiju i koje živčane stanice stvaraju struju dok se zaljubljujemo, izgovaramo laž ili sanjarimo o dobitku na lotu. A unutar sto milijardi stanica te mekane mreže nalazi se nešto iznimno: vi. U ovoj vas zabavnoj i razumljivoj knjizi Robert Winston vodi duboko u procese ljudskog uma, otkriva kako su naši osjeti te naša čuvstva i osobnost plod ljupkog plesa gena i okoline koji oblikuje naše životne puteve. Osim što objašnjava kako stvaramo i gubimo sjećanja, kako je naš stalno promjenjivi mozak odgovoran za ispade bijesa u ranom djetinjstvu, snažna čuvstva tinejdžerskog doba te nesuglasice između spolova, autor također otkriva istinu o fenomenima izvanosjetilne percepcije, déjà vua te izvantjelesnih iskustava.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter