Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ljubavni vremeplov

Ljubavni vremeplov

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ana Maroš


ISBN:

978-99955-604-8-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4254

Broj strana:

96

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Živimo ljubav i budimo ljubav!

Jer sve drugo je prolazno!

Moje srce borbu bori - napisala je Ana Maroš kao uvodni stih u pjesmi čije je ime Ljubav. Od ljubavi i zbog ljubavi je satkana i njena tkanica - knjiga: Ljubavni vremeplov. U toj vremeplovnoj riječi ljubavi, prepunoj zamki, ona gradi mreže, da zaustavi rijeku. Da joj zatvori ponore. Da je porobi riječima od zlata. Kao da želi da se svako od nas upeca na zlatnu riječ. Ne samo da ulovi zlatnu riječ-ribicu. Njene riječi gore plamom Ljubavi i Života na kojem će se svako od nas, kad-tad (o)peći. Zato, baš zato - kaže pjesnikinja: Moje srce borbu bori...

Pažljivom čitaocu, sigurno neće promaći, prije ili poslije čitanja knjige, sasvim svejedno, slobodno se može reći, da smo, uzevši početne stihove, ili pak, samo dijelove tih stihova, iz cijele knjige, na samom početku ovog kratkog zapisa o knjizi Ljubavni vremeplov, Ane Maroš, nastojali podići (sasvim moguć), most preko tog ljubavnog vremeplovnog suzotoka, spajajući Obalu plača (tuge) i Obalu radosti (nade), tako čineći svojevrstan i svovremen i pouzdan vremeplovni crtež za neki spomenar o (ne)uzvraćenoj ljubavi, ili o neispričanoj, neiscrtanoj crtici iz svakodnevice, koji se razvija u srčanoj komori, odrasta u žili kucavici, a završava u mislima.

O autoru:
Ana Maroš, rođena 1966. godine, u Kaknju - Bosna i Hercegovina. Poeziju piše od rane mladosti. Pored poezije bavi se i slikanjem na staklu. Živi u Zavodu distrofičara u Banja Luci.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Živimo ljubav i budimo ljubav! Jer sve drugo je prolazno! Moje srce borbu bori - napisala je Ana Maroš kao uvodni stih u pjesmi čije je ime Ljubav. Od ljubavi i zbog ljubavi je satkana i njena tkanica - knjiga: Ljubavni vremeplov. U toj vremeplovnoj riječi ljubavi, prepunoj zamki, ona gradi mreže, da zaustavi rijeku. Da joj zatvori ponore. Da je porobi riječima od zlata. Kao da želi da se svako od nas upeca na zlatnu riječ. Ne samo da ulovi zlatnu riječ-ribicu. Njene riječi gore plamom Ljubavi i Života na kojem će se svako od nas, kad-tad (o)peći. Zato, baš zato - kaže pjesnikinja: Moje srce borbu bori... Pažljivom čitaocu, sigurno neće promaći, prije ili poslije čitanja knjige, sasvim svejedno, slobodno se može reći, da smo, uzevši početne stihove, ili pak, samo dijelove tih stihova, iz cijele knjige, na samom početku ovog kratkog zapisa o knjizi Ljubavni vremeplov, Ane Maroš, nastojali podići (sasvim moguć), most preko tog ljubavnog vremeplovnog suzotoka, spajajući Obalu plača (tuge) i Obalu radosti (nade), tako čineći svojevrstan i svovremen i pouzdan vremeplovni crtež za neki spomenar o (ne)uzvraćenoj ljubavi, ili o neispričanoj, neiscrtanoj crtici iz svakodnevice, koji se razvija u srčanoj komori, odrasta u žili kucavici, a završava u mislima. O autoru: Ana Maroš, rođena 1966. godine, u Kaknju - Bosna i Hercegovina. Poeziju piše od rane mladosti. Pored poezije bavi se i slikanjem na staklu. Živi u Zavodu distrofičara u Banja Luci.

Dodatne informacije

Izdavač Trivunija line
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter