Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Linda

Linda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1913-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M3259

Broj strana:

608

Težina:

758 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,20 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini

Kategorije:

Sadržaj:

Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini

Prvi roman u serijalu o Bekstromu, detektivu na osnovu čijeg lika je snimljena istoimena televizijska hit serija.

Usred neuobičajeno toplog leta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evert Bekstrem je protiv svoje volje poslat iz Stokholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Bekstrom je čovek bez osećaja za dužnost i odgovornost, koji sve druge ljude smatra potpunim imbecilima, a u stanju je da gaji topla osećanja samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj flaši pića. Ako žele da razreše ovaj slučaj, izmučeni članovi njegovog tima prinuđeni su da ga zaobilaze u radu i prate oskudne tragove koji su preostali pošto je Bekstrem svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi.

Pun crnog humora i uzbudljive privlačnosti, a pritom krajnje realističan, Linda je roman koji će upoznati čitaoca sa modernim remek-delom karakterizacije, Evertom Bekstromom, čovekom koga je njegov tvorac opisao kao ’niskog, debelog i primitivnog’. On je bez sumnje nezaobilazan u opisu savremenog policijskog rada.

  • Originalni naziv: Linda - som i Lindamordet...
  • Prevodilac: Nikola Perišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini Prvi roman u serijalu o Bekstromu, detektivu na osnovu čijeg lika je snimljena istoimena televizijska hit serija. Usred neuobičajeno toplog leta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evert Bekstrem je protiv svoje volje poslat iz Stokholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Bekstrom je čovek bez osećaja za dužnost i odgovornost, koji sve druge ljude smatra potpunim imbecilima, a u stanju je da gaji topla osećanja samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj flaši pića. Ako žele da razreše ovaj slučaj, izmučeni članovi njegovog tima prinuđeni su da ga zaobilaze u radu i prate oskudne tragove koji su preostali pošto je Bekstrem svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi. Pun crnog humora i uzbudljive privlačnosti, a pritom krajnje realističan, Linda je roman koji će upoznati čitaoca sa modernim remek-delom karakterizacije, Evertom Bekstromom, čovekom koga je njegov tvorac opisao kao ’niskog, debelog i primitivnog’. On je bez sumnje nezaobilazan u opisu savremenog policijskog rada.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter