Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Limeni doboš

Limeni doboš

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gunter Grass


ISBN:

75569524663

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D1449

Broj strana:

664

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Limeni doboš Güntera Grassa, vanserijsko umjetničko djelo, jedan je od najvećih romana dvadesetog vijeka. Spoj je bildungsromana, memoara, alegorije, groteske, čistog sanjarenja i najpotpunije definira eru u svom njenom sjaju i katastrofama – raspoloženje, atmosferu, manije, tokove, struje i povijest.

Priča tridesetogodišnjeg Oskara Matzeratha svojevrsna je autobiografija patuljka koji proživljava rođenje i smrt nacističke Njemačke. Oskar je rođen u Danzigu 1924. godine. Sebe deklariše kao osobu čiji je “duhovni razvoj već okončan prilikom rođenja”, a na svoj treći rođendan odlučio je više ne porasti ni pedlja. Istog dana Oskar dobija limeni doboš koji postaje sredstvo njegovog izražavanja. Groteskni autsajder svijet gleda odozdo neštedimice sarkastičnim pogledom, te vješto rukujući svojim limenim dobošem, prepričava događaje iz svog neobičnog života; od duge noćne more nacističkog doba do njegovih anarhističkih avantura u poslijeratnoj Njemačkoj. Matzerath pruža duboku, ali urnebesnu perspektivu i njemačke povijesti i ljudskog stanja u modernom svijetu.

  • Prevodilac: Mira Đorđević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Limeni doboš Güntera Grassa, vanserijsko umjetničko djelo, jedan je od najvećih romana dvadesetog vijeka. Spoj je bildungsromana, memoara, alegorije, groteske, čistog sanjarenja i najpotpunije definira eru u svom njenom sjaju i katastrofama – raspoloženje, atmosferu, manije, tokove, struje i povijest. Priča tridesetogodišnjeg Oskara Matzeratha svojevrsna je autobiografija patuljka koji proživljava rođenje i smrt nacističke Njemačke. Oskar je rođen u Danzigu 1924. godine. Sebe deklariše kao osobu čiji je “duhovni razvoj već okončan prilikom rođenja”, a na svoj treći rođendan odlučio je više ne porasti ni pedlja. Istog dana Oskar dobija limeni doboš koji postaje sredstvo njegovog izražavanja. Groteskni autsajder svijet gleda odozdo neštedimice sarkastičnim pogledom, te vješto rukujući svojim limenim dobošem, prepričava događaje iz svog neobičnog života; od duge noćne more nacističkog doba do njegovih anarhističkih avantura u poslijeratnoj Njemačkoj. Matzerath pruža duboku, ali urnebesnu perspektivu i njemačke povijesti i ljudskog stanja u modernom svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter