Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Leto trideset devete

Leto trideset devete

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Verner Birman


ISBN:

978-86-521-0542-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3116

Broj strana:

304

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svijet pred ponorom.

Uzbudljiv prikaz jedne sudbonosne godine.
Bilo je vrlo toplo ljeto te godine kada su ljudi, barem nakratko, željeli da zaborave svakodnevne brige i sporenja velike politike.

Kao i 1914, samo nekoliko sedmica kasnije, već na jesen izbiće rat do tada nepoznate žestine i neviđenih strahota.
Verner Birman na uzbudljiv način opisuje taj trenutak evropske istorije, tako dramatičan i bremenit posljedicama - upravo ljeto 1939. I ne bavi se samo ulaskom njemačkih trupa u Prag ili paktom između Hitlera i Staljina. On pred nama rasprostire živu panoramu tih mjeseci - podsjeća nas na putovanje mladog Džona F. Kenedija u Evropu radi istraživanja građe za svoj doktorski rad, na let pilota Frica Vendela brzinom od 755,1 km/h, što postaje novi svjetski rekord, na šlager Lalea Andersena Lili Marlen, kao i na spaljivanje pet hiljada slika izopačene umjetnosti u dvorištu komande berlinskih vatrogasaca. Birman vrlo umješno povezuje veliku politiku i lične sudbine - to je savršeno napisana istorijska reportaža i očaravajuća slika jednog kratkog razdoblja koje će se završiti katastrofom.

  • Originalni naziv: SOMMER 3
  • Prevodilac: Milutin Stanisavac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svijet pred ponorom. Uzbudljiv prikaz jedne sudbonosne godine. Bilo je vrlo toplo ljeto te godine kada su ljudi, barem nakratko, željeli da zaborave svakodnevne brige i sporenja velike politike. Kao i 1914, samo nekoliko sedmica kasnije, već na jesen izbiće rat do tada nepoznate žestine i neviđenih strahota. Verner Birman na uzbudljiv način opisuje taj trenutak evropske istorije, tako dramatičan i bremenit posljedicama - upravo ljeto 1939. I ne bavi se samo ulaskom njemačkih trupa u Prag ili paktom između Hitlera i Staljina. On pred nama rasprostire živu panoramu tih mjeseci - podsjeća nas na putovanje mladog Džona F. Kenedija u Evropu radi istraživanja građe za svoj doktorski rad, na let pilota Frica Vendela brzinom od 755,1 km/h, što postaje novi svjetski rekord, na šlager Lalea Andersena Lili Marlen, kao i na spaljivanje pet hiljada slika izopačene umjetnosti u dvorištu komande berlinskih vatrogasaca. Birman vrlo umješno povezuje veliku politiku i lične sudbine - to je savršeno napisana istorijska reportaža i očaravajuća slika jednog kratkog razdoblja koje će se završiti katastrofom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter